3-daagse training inspectie vissersvaartuigen
09 May 2022, 10:45
foto


Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal diverse overheidsdiensten trainen in het inspecteren van vissersvaartuigen. Dit, in aanloop tot de ratificatie van de Port State Measures Agreement in de strijd tegen Illegale, Ongemelde en Ongereguleerde visserij. De training zal worden uitgevoerd door trainers van de Wereldvoedselorganisatie FAO.

De verschillende betrokken autoriteiten krijgen voldoende achtergrondinformatie om op efficiënte en correcte wijze inspecties van vissersvaartuigen in de havens uit te voeren. De training bestaat zowel uit een theoretisch als praktisch gedeelte, meldt LVV. De training, die in Hotel Torarica wordt gehouden, begint vandaag en duurt tot en met 13 mei. Woensdag zullen de deelnemers praktische oefeningen op visserij aanlandingsplaatsen uitvoeren.

De training wordt gevolgd door medewerkers van verschillende overheidsinstanties, die elk een rol te vervullen hebben in het tegengaan van illegale visserijactiviteiten. Het gaat om het directoraat Visserij, Kustwacht Suriname, Maritieme Politie, Marine, Maritieme Autoriteit Suriname, Arbeidsinspectie, Douane, Cevihas, Havenbeheer, het Viskeuringsinstituut en SAIL.

Naast het delen van technische kennis en ontwikkelen van inspectievaardigheden, heeft de training ook tot doel om de samenwerking tussen alle deelnemende autoriteiten te versterken. Illegale visserij kan enkel op effectieve wijze worden aangepakt indien de bevoegde instanties correct en efficiënt met elkaar samenwerken. De training vormt een voortzetting van een samenwerking die in 2020 is ingezet en reeds heeft geleid tot de gezamenlijke ontwikkeling van een 'Nationale Strategie en Roadmap voor bestrijding illegale visserij. De middelen voor de training zijn beschikbaar gesteld door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April