'Dikkop' nieuw exploratievooruitzicht voor kust Suriname
07 May 2022, 08:48
foto


Dikkop wordt het volgende verkenningsperspectief in het offshore blok 58 voor de Surinaamse kust. Dat heeft de topman van Apache (APA), John Christmann meegedeeld. Het in Houston gevestigde bedrijf heeft een belang van 50% in het areaal en exploitant Total heeft de andere helft.

De prospect zal worden geboord met behulp van de Maersk Valiant na operaties bij de exploratiebron van Krabdagu, zei de CEO tijdens de bekendmaking van de eerste kwartaalresultaten van APA. "In blok 58 zijn we gefocust op het boren van een geprioriteerde lijst van exploratie- en beoordelingsputten in het centrale deel van het blok om de reikwijdte en schaal van middelen te beoordelen en om een ​​mogelijke eerste ontwikkeling te ondersteunen en te optimaliseren", zei hij.

"De bron van Dikkop staat vooraan op de planning. Het is een bron waar Total erg van houdt met een aantal potentieel zinvolle reserves ... we zien het als een beetje hoger risico, hogere beloning omdat het een aantal andere seismische kenmerken heeft dan we hebben getest, maar het heeft het potentieel om volgens mij follow-on prospectivity bloot te leggen," voegde senior vicepresident exploratie, Tracey Henderson, toe.

Christmann benadrukte dat APA de capex-richtlijnen voor 2022 met 8% heeft verhoogd tot 1,725 ​​miljard dollar. "Ongeveer de helft van deze stijging is gerelateerd aan Suriname, aangezien we nu van plan zijn om het boorschip Noble Gerry de Souza in het land te houden na het sluiten van de Rasper-bron bij blok 53," zei hij.

De Rasper-exploratiebron is eind maart geboord in het nabij gelegen blok 53, waarin APA een werkbelang van 45% heeft.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April