President neemt containerscanner haven in gebruik
06 May 2022, 09:02
foto
President Chan Santokhi wordt op de haven begroet door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan de douane. Dit bezoek is gepaard gegaan met de bevordering van 15 douaneambtenaren. Ook het naambord van een nieuwe containerscanner werd bij deze gelegenheid onthuld door de president. “De scanner is heel erg belangrijk, want het menselijk oog heeft beperkingen. Het kan niet alles zien, daarom heb je tegenwoordig moderne technologie om heel wat zaken zichtbaar te maken”, merkte Santokhi op. Hij sprak de hoop uit dat de scanner ertoe zal leiden dat de douane zijn visitatiewerkzaamheden effectiever en efficiënter kan uitvoeren.

Directeur Ismael Kalaykhan van de Belastingdienst voerde aan dat het plaatsen van scanners op de havens prioriteit geniet. De nieuwe containerscanner op de rivierhaven moet in dit kader worden gezien. Het ligt in de bedoeling om later dit jaar ook een palletscanner aan te schaffen. Met deze faciliteiten worden belangrijke stappen gezet in het professionaliseren van de douanedienst.

Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt merkte op dat in haar 30 dienstjaren zij voor het eerst heeft meegemaakt dat een president een werkbezoek heeft gebracht aan de douane. Zij verheugt zich ook op de ingebruikname van het in aanbouw zijnde pand, dat als douanekantoor zal fungeren. Hiermee zal de douane eindelijk over een eigen onderkomen beschikken. Hetgeen, voor de dienst van groot belang is.

Het groot tekort aan douaneambtenaren is onder de aandacht van de president gebracht. De Vlugt drukte de regering op het hart, om spoedig over te gaan tot werving en selectie van nieuwe personeelsleden. “Mogelijk zullen er zelfs twee lichtingen kort na elkaar moeten volgen,” betoogde zij. De bondsvoorzitter merkte op dat de dienst over deskundig personeel beschikt, echter zal meer aandacht besteed moeten worden aan de doorgroeimogelijkheden. Ze gaf de garantie dat de dienst als collectief ervoor zal zorg dragen dat de rol binnen de economie optimaal uitgevoerd zal worden.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April