VES: Regering loopt ver achter op eigen regeerakkoord
05 May 2022, 14:36
foto


In een evaluatie over de eerste 21 maanden van regering Santokhi concludeert de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) dat zelfs 12 maanden na het verstrijken van de urgentiefase maar liefst 16 van de 26 activiteiten (62%) die volgens de regeercoalitie prioriteit verdienden, nog steeds niet zijn gerealiseerd. "De regering loopt dus erg ver achter op haar eigen regeerakkoord. De evaluatie van de VES is opgenomen in de jongste editie van haar nieuwsbrief Inzicht.

De evaluatie van de stabilisatiefase omschrijft de VES als volgt:
Op 16 april stond de regering Santokhi 21 maanden aan het roer. Bij haar aantreden heeft de coalitie de regeerperiode van 5 jaren opgedeeld in 3 fasen:
a. een Urgentiefase van 9 maanden
b. een Stabilisatiefase van 24 maanden
c. een Ontwikkelings- en moderniseringsfase van 27 maanden.

In het Regeerakkoord zijn alleen de Prioriteitsacties in de Urgentiefase, welke in de eerste 9 maanden zouden worden gerealiseerd, concreet aangegeven.

Per 16 april 2022 hebben we 9 maanden van de Urgentiefase en 12 maanden van de Stabilisatiefase er op zitten, d.w.z. we zijn op de helft van de Stabilisatiefase. Aangezien er voor de Stabilisatiefase geen concrete actiepunten zijn geformuleerd kijken we terug naar de 26 Prioriteitsacties die reeds 12 maanden geleden moesten zijn gerealiseerd.

Halverwege de Stabilisatiefase evalueren wij welke van de 26 prioriteitsacties uit de Urgentiefase "A. Geheel of Gedeeltelijk gerealiseerd" of "B. Nog steeds niet gerealiseerd" zijn.

A. Geheel of Gedeeltelijk gerealiseerd:
1. De Covid-19 bezwering is in grote lijnen gerealiseerd.
2. Er is nog steeds geen adequaat “sociaal vangnet” ingesteld voor de diverse kwetsbare groepen. Wel losse maatregelen ter versterking van de koopkracht van bepaalde groepen (ambtenaren, AOV-ers etc.) en de voortzetting van de willekeurige verdeling van pakketten.
3. Na enkele tussentijdse “schijnunificaties” heeft de CBvS per begin juni een flexibel wisselkoerssysteem geadopteerd. De beoogde valutatransacties “zonder stagnaties en zonder onnodige kosten en onzekerheden” is ten dele waargemaakt.
4. De evaluatie en waar nodig bijstellen van directe en indirecte belastingheffingen is gedeeltelijk gedaan. De aanpassing van de belastingschijven is vooruitgeschoven naar midden 2022, wanneer de BTW wordt ingevoerd.
5. De evaluatie en/of reorganisatie van geen der genoemde instituten (belastingdienst, douane, CLAD, Rekenkamer, CBvS, MAS, TAS, ABS, SPS en strategische staatsbedrijven (EBS, SWM, Telesur, SZF) is gerealiseerd. Wel is de top van de meeste van de genoemde instituten vervangen. De benoeming van de SER-leden is wel gerealiseerd.
6. De EBS is niet gereorganiseerd en de efficiëntie is niet verbeterd. Wel is een tariefsverhoging per medio juli 2022 doorgevoerd, maar de subsidie is niet verminderd.
7. Bij SZF is directie en RvC vervangen, maar de “directe verbetering van de effectiviteit en de financiën in de gezondheidssector” is niet waargemaakt. De zekerstelling van medicijnen- en hulpmiddelen voorziening en urgente vervangingsinvesteringen is over de gehele linie niet verbeterd.
8. De diplomatieke relaties met Nederland op ambassadeursniveau is hersteld.
9. De leiding van de staatsmedia (w.o. NII, STVS en SRS) is vervangen.
10. De beoogde "Sanering van de Staatsfinanciën" is bij een aanzet gebleven.

B. Nog steeds niet gerealiseerd:

1. De "activering" van de verzwakte bedrijvigheid is niet gebleken. Ook van een Stimuleringsprogramma voor MKMO’s is niks gebleken.
2. De "eerlijke behandeling" van lokale ondernemers t.o.v. buitenlandse investeerders is niet gebleken. Het investeringsklimaat is niet verbeterd en de openbare inschrijvingen zijn meer uitzondering dan regel.
3. Herschikking van de Staatsschuld is nog niet gerealiseerd en men gaat door met nieuwe leningen.
4. Aanpassing c.q. wijziging van de wet op de Staatsschuld is niet gerealiseerd.
5. Wetswijziging tot herstel van de onafhankelijke positie van de Centrale Bank van Suriname is niet gerealiseerd.
6. Het onmiddellijk intrekken van de valutawet is niet gerealiseerd.
7. De anti-corruptiewet is niet in werking gesteld m.n. de bemensing en effectuering van de cruciale Anti-corruptie commissie ontbreekt.
8. De instelling van de "Commissie terughalen van corruptiegelden" is niet gerealiseerd.
9. Het wijzigen van de Wet vervolging (voormalige) ambtsdragers is niet gerealiseerd.
10. De "ethische code voor ambtenaren en staatsdiensten" is niet ingesteld, terwijl de richtlijnen c.q. wetgeving waaraan contracten moeten voldoen ook niet zijn aangescherpt.
11. De verbetering van de terugroepwet is niet gerealiseerd.
12. De “commissie evaluatie en, indien noodzakelijk, herziening van de grondwet en het kiesstelsel” is niet ingesteld (ook geen referendum).
13. De evaluatie van de veiligheidsvoorzieningen is niet gemaakt en ook de maatregelen zijn uitgebleven. Van een evaluatie en samenwerking met security bedrijven en buurtwachten is er niets bekend.
14. De QuickScans van geen der ministeries is gerealiseerd. Ook de realisatiegraad van de ministeries is niet verbeterd.
15. Het initiëren van een arbeidsmarktonderzoek is niet gerealiseerd.
16. De inventarisatie van de infrastructurele voorzieningen m.n. energie, water en wegen is niet gerealiseerd.

Geconcludeerd kan dan ook worden dat zelf 12 maanden na het verstrijken van de Urgentiefase maar liefst 16 van de 26 Activiteiten (62%) die volgens de coalitie prioriteit verdienden nog steeds niet gerealiseerd zijn. De Regering loopt dus erg ver achter op haar eigen Regeerakkoord. Aangezien het hier niet om onbelangrijke zaken gaat is de verhoging van het prestatieniveau van groot belang.

Advertenties