SZF trekt gewraakte brief medische specialisten in
04 May 2022, 17:36
foto


De gewraakte brief van de SZF-directie die als een rode lap heeft gewerkt op de medische specialisten van het St Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en het Diakonessenhuis is ingetrokken. Het SZF zegt in een verklaring dat "de gewraakte brief anders kon, dat hebben wij netjes toegegeven en deze inmiddels ook ingetrokken."

De brief was de directe aanleiding voor de medische specialisten van de twee ziekeninstellingen om de klinische zorg aan SZF-verzekerden per 3 mei stop te zetten. Hierover is er gisteren overleg geweest tussen het Interim Management Team (IMT) van het SZF en de vertegenwoordiger van de specialisten M. Baptista. Er is afgesproken om wederom om de tafel te zitten en af te stemmen hoe afspraken anders kunnen worden geformuleerd, opdat het voor beide partijen werkt.

Nochtans wijst het SZF erop dat het fonds wel betaalt. Het gaat volgens hem om een heel specifiek deel van de betaling naar specialisten toe, de klinische consulten, waarover onduidelijkheid bestaat. Er zijn volgens het fonds verschillende meningen over hoe deze gedeclareerd en uitbetaald moeten worden. "De indruk is gewekt dat het om langdurige achterstanden gaat van betalingen. De declaraties die tot nu toe niet zijn uitbetaald, zijn declaraties die zijn ingediend over de maand april 2022." Het SZF betreurt het dat zaken anders naar de samenleving zijn door gecommuniceerd.

SZF-verzekerden hebben recht op een goede geneeskundige behandeling en een goede service, stelt het fonds. "Samen met de specialisten zullen wij in dialoog treden om gezamenlijk tot een compromis te komen naar tevredenheid van beide partijen." Voor het SZF is het belangrijk dat de patiënt/verzekerde er geen nadeel van ondervindt.  Het IMT wijst erop dat de SZF-verzekerden zich tot andere ziekenhuizen kunnen wenden, als de klinische zorg bij het SVZ en het Diakonessenhuis hen wordt geweigerd.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April