Gezondheidstoestand Mones Nazarali verslechtert
04 May 2022, 00:00
foto
Mones Nazarali dinsdagmorgen. Hij heeft zich aangemeld bij het politiebureau van Nickerie. Na verhoor is hij ingesloten.


De gezondheidstoestand van Mones Nazarali, beheerder van Actionnieuws Suriname tevens medewerker van Ishara TV, is dinsdagavond verslechterd. Hij is voor observatie in Ziekenhuis Wageningen. Zijn bloeddruk en suikerspiegel zijn te hoog. De familie en raadsman van Mones, Greg Sitaram, vinden het onbegrijpelijk waarom hij niet in Nieuw Nickerie in detentie is, maar in Wageningen. Dit wordt als pesten ervaren.

De familie heeft nog geen bewijs van inverzekeringstelling ontvangen van de politie, zegt Sitaram in gesprek met Starnieuws. "Dit is ongekende pesterij", stelt hij. Zodra de raadsman over het bewijs beschikt zal hij een verzoek tot vrijlating indienen. "Ik vind het erg dat het Openbaar Ministerie na overleg 'go ahead' geeft om mijn cliënt in te sluiten", merkt Sitaram op.

Politiewoordvoerder Milton Bisschop heeft aangegeven Nazarali in verzekering is gesteld voor smaad, laster en belediging. Er is door twee politiefunctionarissen, regiocommandant Hemantkoemar Sardjoe en gewestelijk politiecommandant Daphne Lieveld, aangifte gedaan. Op grond daarvan is hij na verhoor, met toestemming van het Openbaar Ministerie ingesloten. "Wij als burgers moeten bij de civiele rechter aankloppen als iemand ons beledigd of zich lasterlijk uitspreekt tegen ons", voert Sitaram aan. Hij vindt dat het zwaarste middel is gebruikt om de vrijheid van de journalist te ontnemen.

Intussen is er een protestbeweging opgezet om de vrijlating van Nazerali te eisen. Er wordt rond 10.00 uur verzameld bij Ishara TV. Diverse prominenten, dwars door de politieke partijen heen, willen hun stem laten horen. Zij vinden dat machtsmiddelen wordt gebruikt om de mediaman de mond te snoeren. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April