Politiebericht over 2 verkeersdoden in afzonderlijke gevallen
03 May 2022, 16:27
foto


De politie Public Relations maakt melding van twee verkeersdoden in afzonderlijke gevallen. Bij een frontale aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto aan de Afobakaweg op zondag 1 mei is de mede-inzittende Marion Henry, gehuwd Lehman overleden. De 32-jarige mede inzittende Clifford Esseboom is na een verkeersongeval op vrijdag 29 april aan de Larecoweg in het district Saramacca onderweg naar het ziekenhuis komen te overlijden.

De politie trof bij aankomst bij de Afobakaweg het ontzielde lichaam van de vrouw aan. Haar echtgenoot, autobestuurder Stenno Lehman (44) is met ernstige verwondingen in kritieke toestand met de helikopter afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting opgenomen.

Onderzoek wees uit dat zowel de vrachtwagen als de personenauto in tegenovergestelde richtingen reed over de Afobakaweg. De bestuurder Lehman ging vanuit richting Paramaribo naar Klaaskreek. Hij maakte ter hoogte van mast no. 39 en 40 een inhaalmanoeuvre. Hij kwam op de rijhelft van zijn tegenligger, een vrachtwagen met als gevolg de zware aanrijding. De personenauto belandde onder de vrachtwagen met het voor Marion Lehman-Henry noodlottige gevolg.

De politie van het bureau Groningen trof bij aankomst aan de Larecoweg een busje met vier inzittenden inclusief de bestuurder. Zij reden over de Larecoweg, komende vanuit de richting van Paramaribo en gingen naar Catharina Sophia. Ter hoogte van mast no. 2637 kregen zij een klapband. Hierdoor verloor de 35-jarige automobilist Ganesh F. de controle over de besturing van het voertuig. Hij kwam tegen de elektrische mast aan die vervolgens in tweeën brak. Het busje sloeg hierna twee keren over de kop en kwam op de rechter berm op de zij tot stilstand. Esseboom die uit het voertuig was geslingerd, belandde eveneens op de rechterberm en was niet aanspreekbaar. Met de ambulance van de RGD-poli van Groningen werd het verkeersslachtoffer voor medische hulp afgevoerd, maar kwam onderweg naar de Spoed Eisende Hulp te overlijden.

De bestuurder en de twee andere mede inzittenden liepen ook letsels op en zijn na medische behandeling heengezonden. De autobestuurder werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na te zijn verhoord mocht hij gaan. Zijn rijbewijs is na overleg met het Openbaar Ministerie ingevorderd.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April