NPS: Ultieme doel is land en volk uit slop halen
02 May 2022, 20:39
foto


Jong en oud, of ze nu wel of niet vasten, of ze nu wel of niet hun gebeden verrichten, delen in de vreugde van Ied-ul-Fitr. Zelfs degenen die niet geloven, delen in de feestvreugde van Ied. Het feest brengt geluk, rust en verlichting. Gelovigen zijn vrolijk en levendig; overal zie je lachende monden en van vreugde stralende ogen.

Degenen die deze zegen erkennen, genieten van het genoegen dat in de wetenschap besloten ligt, dat zij in deze wereldse test, als dienaar van Allah (God), hun best hebben gedaan. Ze voelen de opwinding van de belofte van goddelijke vergeving en hebben de rust om aanbidding een deel van hun leven te maken. Hoewel wij als samenleving proberen te leven binnen de grenzen van wet en regelgeving en van wat in de religie is toegestaan, kunnen we onze gevoelens soms niet beheersen en overschrijden we de grens. Ramadan leert ons steeds weer een evenwicht te zien bewaren in onze daden. Dit is alleen mogelijk door het hart dusdanig te bevredigen, dat er geen ruimte overblijft voor onwettige verlangens en/of daden. Daarnaast staat zelfreflectie centraal en leert Ramadan ons de minderbedeelden te helpen.

De boodschap is heel simpel: de goede daden en manier van het geloof beleven die je in de Ramadan hebt nagestreefd om dat ook na de ramadan vol te houden en in je leven te houden. 

De Nationale Partij Suriname is zich er bewust van dat de samenleving zwaar gebukt gaat onder de huidige financieel-economische situatie en verzekert de samenleving, dat zij haar deel binnen de coalitie zal blijven doen, waarbij het ultieme doel is om land en volk uit de slop te halen. De focus van de partij is primair gericht op het volksbelang, waarbij enge partij- of privébelangen worden afgekeurd.

Geheel in overeenstemming met hetgeen Ramadan ons leert is de ideologie van de partij, die de kernbegrippen betrouwbaarheid, rechtvaardigheid, welvaart en welzijn voor eenieder met zich meedraagt.

De Nationale Partij Suriname roept de samenleving op, in vrede en harmonie met elkaar om te gaan en eensgezind te werken aan de opbouw van ons land.

De regeringsleiders wordt in herinnering gebracht de opdracht, welke in goed vertrouwen is gegeven door de samenleving en zich met wet- en regelgeving in de hand, te houden aan  hetgeen aan het volk van Suriname is  beloofd.

Aan de totale Surinaamse samenleving: Ied Mubarak.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April