NDP: Surinamers, blijf barmhartig
02 May 2022, 12:48
foto


Ied-ul-Fitr is een van de twee belangrijkste feestdagen voor de moslims. Na dertig dagen te hebben gevast wordt het vasten verbroken. Ied-ul-Fitr staat ook voor Suikerfeest. De maand Ramadan is voorbij. Velen hebben goed gebruik gemaakt van deze heilige en gezegende maand en daarbij hun medemens ondersteund. Echter moet het niet daarbij blijven. In de Ramadan kent met ook sadkah fitr, een aalmoes dat gegeven wordt zodat anderen die het minder breed hebben ook kunnen mee feesten.

Dit jaar is voor velen wederom een beproeving. Naast de pandemie die zoveel slachtoffers heeft geëist, kampen grote delen van de het land met wateroverlast. Tegenwoordig heeft de hoge waterstand niet alleen Brokopondo en Sipaliwini getroffen, maar ook delen in Saramacca en Wageningen. Bewoners hun woning, hun inboedel, hun landbouwaanplant, hun pluimvee en hun kapitaal is verloren gegaan. De getroffenen verdienen ondersteuning en laten wij dan met de les die de vertrekkende ramadan ons leert, hulp bieden.

Het dagelijks gesprek gaat over de Afobakadam in Brokopondo, de kleppen en het spuien van water, terwijl het gesprek zal moeten gaan over hoe om te gaan met het overtollig water en de bijbehorende factoren. Het is dezelfde Surinamerivier die in Brokopondo stroomt, die ook langs onze binnenstad in Paramaribo en Wanica stroomt. Wij blijven kameraadschap, saamhorigheid en broederschap tonen in tijden van natuurrampen. Laten wij bij afsluiting van deze Ramadan en de viering van Ied-ul-Fitr, zoals eerder door de NDP opgeroepen, het weinige dat wij hebben delen met anderen die niets hebben. Zo zullen we ied eer aan doen. Surinamers blijft u barmhartig! De NDP wenst u allen, in het bijzonder de moslim broeders en zusters: Ied mubarak. 
Advertenties