NPS: Gezamenlijk doel arbeid erkennen
01 May 2022, 21:18
foto


Arbeiders dienen nu meer dan ooit hun rechten en plichten te kennen om op basis daarvan hun werk op een betere manier te kunnen uitvoeren. Wanneer de werkende klasse zich bewust is van haar taken en bevoegdheden, zal diengelijk de productie zichtbaarder en meer zijn. De Nationale Partij Suriname (NPS) wijst er in één adem op dat deze regel ook geldt voor de werkgever die op geen enkele wijze eraan mag meewerken dat werknemers benadeeld worden. Wanneer partijen het gezamenlijke doel van hun arbeid erkennen en op basis daarvan elkaar ondersteunen, zal het maximale resultaat gehaald worden.

De NPS spreekt haar afkeuring uit wanneer één der partijen zich bewust onthoudt van diens verplichtingen, maar steeds meer wenst van de andere. Dit soort situaties zorgen voor ruis binnen organisaties wat kan leiden tot stagnatie in het productieproces. Vooral nu na de lange Covid-19 periode waarbij burgers banen kwijt zijn geraakt en bedrijven over de kop zijn gegaan, lijkt het de groene partij nuttig dat zowel werkgevers als werknemers het belang van gezamenlijke inzet inzien en omarmen om bedrijven sterker en concurrerender te maken.

Dialoog, overleg, consensus zijn sleutelwoorden die op arbeidersdag kunnen worden vastgehouden om het verdere traject van groei en ontwikkeling binnen organisaties en bedrijven te bevorderen. Betere werkomstandigheden, rechtvaardig loon en de waardigheid van de arbeidersklasse dienen continu voor ogen gehouden te worden.

De NPS blijft ervoor waken dat deze elementen gehandhaafd worden om zo een bijdrage te kunnen leveren aan armoedebestrijding. De partij stimuleert en ondersteunt derhalve het klein ondernemerschap waarbij deze groep via het micro-kredietenfonds een goed bestaan kan leiden.

Advertenties