Minister Somohardjo heeft ruim 50 moskeeën bezocht
02 May 2022, 00:00
foto
Minister Bronto Somohardjo (midden) heeft tijdens Ramadan ruim 50 moskeeën bezocht. Hij heeft ook steeds een boodschap meegegeven aan de gelovigen.


Tijdens de maand Ramadan, de vastenmaand, heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) meer dan 50 moskeeën bezocht. In zijn Ied-boodschap aan de natie accentueerde de bewindsman de multiculturele en religieuze verbondenheid van alle groepen in Suriname.

Vooral tegen de achtergrond van het samenvallen van de Ramadan, Pasen en Navrati voor dit jaar, is dit een duidelijk bewijs, dat ondanks de verschillen in overtuiging, het toch mogelijk is om in vrede, harmonie en tolerantie met elkaar samen te leven. “We beseffen dat dit,” volgens Somohardjo, “het daadwerkelijke kapitaal is van ons geliefd Suriname: een uniek bouquet met een verscheidenheid aan bloemen, tussen alle landen van de wereld.” Als minister verantwoordelijk voor alle religiën is het de bedoeling om de verschillende gebedshuizen te bezoeken om de boodschap van samenwerken aan een mooi en welvarend Suriname persoonlijk over te brengen.

Met het wegvallen van de covid-maatregelen is het na twee jaren weer mogelijk dat het Ied-ul-Fitre middels het gezamenlijke gebed op het Onafhankelijkheidsplein zal worden ingeluid. De Ramadan is voor de moslims de periode om de natuurlijke begeerten van de mens te kunnen beheersen. Het is de maand van geduld, doorzetting, standvastigheid en geestelijke overwinning.

Behalve het nalaten van eten en drinken, is het belangrijker dat men ook de gehoorzaamheid aan de Almachtige nastreeft. Het is in dit kader belangrijk om deze begeerten om te zetten naar het wel en wee van iedereen. “Dit vereist respect voor onszelf en voor alle medeburgers. Dit respect zal leiden tot liefdadigheid, broederschap, naastenliefde en medeleven,” zegt de bewindsman. Als het aan hem ligt moet elke Surinamer werken aan een harmonieuze samenleving vrij van haat en afgunst, ongeacht hun godsdienst, cultuur, seksuele oriëntatie of afkomst. “Zodat wij samen kunnen werken aan de opbouw van ons mooi Suriname en daadwerkelijk kunnen genieten van onze overvloedige rijkdommen.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March