VOJ-scholen Brokopondo en Marowijne beginnen dinsdag
30 Apr 2022, 16:02
foto


De VOJ-scholen in de districten Brokopondo en Marowijne zullen dinsdag 3 mei normaal beginnen met de lessen. De scholen in Sipaliwini blijven gesloten. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC).

De VOJ-scholen in Brokopondo en Marowijn zijn wel toegankelijk, waardoor er geen reden is om de schooldeuren van deze onderwijsinstellingen nog langer gesloten te houden.

Door de wateroverlast en de slechte toegankelijkheid tot de wegen is het niet mogelijk om de VOJ-scholen in het district Sipaliwini te openen dinsdag.

Het ministerie zal pas overgaan tot de opstart van deze scholen als de fysieke veiligheid en die van het onderwijsproces van de leerkrachten en leerlingen gegarandeerd zijn. Voorts wil de departementsleiding ook de garantie, dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft.

Het minOWC blijft de ontwikkelingen met betrekking tot de wateroverlast in de verschillende gebieden op de voet volgen en is ook in nauw contact met de autoriteiten die deze wateroverlast in de gaten houden.

Advertenties