Basisscholen binnenland gaan dinsdag niet open
30 Apr 2022, 15:47
foto


De basisscholen in het binnenland blijven nog gesloten. Door de wateroverlast en slechte toegankelijkheid van de wegen beginnen deze scholen niet op dinsdag 3 mei. Dit besluit is vrijdag genomen door de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Er is hiervoor overlegd met de autoriteiten belast met de wateroverlast problematiek, de lokale gezagsdragers en het Platform van Schoolleiders Binnenland.

Het ministerie zal pas overgaan tot de opstart van de scholen als de fysieke veiligheid en die van de leerkrachten en leerlingen gegarandeerd zijn. Verder wil de departementsleiding de garantie, dat de kwaliteit van het onderwijs ook in het binnenland gewaarborgd blijft.

Eerder had de departementsleiding aangegeven, dat de scholen in het binnenland afhankelijk van de situatie rond de wateroverlast mogelijk op dinsdag 3 mei zouden beginnen. Het minOWC rekent op het begrip van de gemeenschap en volgt de situatie rond de wateroverlast op de voet. De veiligheid van de leerlingen en leerkrachten blijft ontzettend belangrijk voor de departementsleiding, stelt het ministerie in een persbericht.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April