Mac Andrew en Ravaksur zullen maandelijk overleg hebben
30 Apr 2022, 06:42
foto
Van links naar rechts: Meena Kandhai- Ramai (AWJ), Armand Zunder (Ravaksur), Jimmy Belfor (AWJ), minister Steven Mac Andrew, Michael Miskin (Ravaksur), Sonny Chotkan (Ravaksur). Foto: AWJ


Minister Mac Andrew intensiveert de samenwerking met de vakbeweging. Hij had vrijdag een ontmoeting met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en benadrukte het tripartisme en sociale dialoog voor het verhogen van het welzijn van alle werkenden in het land. Afgesproken is dat er maandelijks overleg zal zijn tussen de minister en Ravaksur over arbeidsaangelegenheden en issues op het vlak van arbeid.

De vakbeweging heeft inspraak bij de voorbereiding van het beleid en arbeidswetten, omdat vertegenwoordigers van RAVAKSUR terug te vinden zijn in verschillende besturen, commissies en werkgroepen op het ministerie. Ook in het kader van het Decent Work Country Programma is de vakbeweging betrokken als een belangrijke partner van de minister. Als sociale partner wordt Ravaksur dan ook regelmatig geconsulteerd door het ministerie.

Bij de bespreking heeft de vakbeweging de belangrijkheid van haar rol als sociale partner en van de factor arbeid benadrukt, meldt het ministerie. De aanwezige vertegenwoordigers van de vakcentrales hebben aangegeven de uitnodiging van de minister en de bereidheid tot intensieve samenwerking, op prijs te stellen.
Advertenties