Pané-Alfaisi, nieuw korpshoofd KPA gaat uitdagingen aan
29 Apr 2022, 06:48
foto
Regillio Blijd die met pensioen gaat als korpshoofd van KPA, draagt de leiding over aan Joyce Pané-Alfaisi. Minister Kenneth Amoksi kijkt toe. (Foto: Juspol)


Joyce Pané-Alfaisi heeft bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) het roer overgenomen van Regillio Blijd, die met pensioen is. Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie heeft de leiding van dit korps gisteren aan haar overgedragen. Zij is directeur van de Penitentiare Inrichting Duisburglaan. Blijd had zijn pensioen met enkele maanden uitgesteld om de overdracht goed te doen geschieden. Na zijn verlof gaat hij met pensioen. Blijd is het eerste korpshoofd geweest van het KPA. Hij heeft 37 dienstjaren achter de rug, waarvan vijf jaren als korpshoofd.

De minister gaf aan Pané-Alfaisi mee dat het leidinggeven aan het korps een unieke uitdaging is. Er is extra aandacht nodig voor het respecteren van de mensenrechten bij alle korpsen. Hij merkte op dat hierover gesproken kan worden met mensenrechtenorganisaties die hun bijdrage willen leveren in het versterken van dit aspect van het werk. Het is ook nodig dat deze kennis meegegeven wordt in het curriculum voor de opleiding van Penitentiaire Ambtenaren.

Pané-Alfaisi geeft aan dat haar nieuwe functie een mijlpaal is in haar carrière. Zij is sinds december 2021 nauwer betrokken bij het leidinggeven en heeft langzamerhand enkele taken en verantwoordelijkheden overgenomen. Ze wil de uitdaging samen aangaan met de leden van het KPA en het ministerie. KPA staat voor enkele uitdagingen, maar kent ook mooie ontwikkelingen. Ze sprak haar dank uit aan de afzwaaiende heer Blijd en gaf aan dat hij met deskundigheid heeft geleid, meldt het ministerie in een persbericht.
Advertenties