ExxonMobil: Drie nieuwe ontdekkingen voor Guyanese kust
28 Apr 2022, 16:15
foto
ExxonMobil blijft succesvol in het vinden van winbare olie in het Stabroek block voor de kust van buurland Guyana.


ExxonMobil heeft drie nieuwe ontdekkingen gedaan voor de kust van Guyana en heeft zijn schatting van de winbare hulpbron voor het Stabroek-blok verhoogd tot bijna 11 miljard vaten olie-equivalent. De drie ontdekkingen liggen ten zuidoosten van de ontwikkelingen in Liza en Payara en brengen de ontdekkingen van ExxonMobil in Guyana in 2022 op vijf.

In de Barreleye-1-put is ongeveer 70 meter lang koolwaterstofhoudend zandsteen aangetroffen. De put werd geboord in 1170 meter water.

Bij boringen bij Patwa-1 werd gestuit op 33 meter koolwaterstofhoudend zandsteen. Patwa-1 is geboord in 1.925 meter water.

In de Lukanani-1 put is 35 meter koolwaterstofhoudend zandsteen gevonden. Lukanani-1 werd geboord in een waterdiepte van 1.240 meter.

Er zijn operaties aan de gang op Barreleye-1 en Lukanani-1.

"Deze ontdekkingen en de bijgewerkte schatting van de reserves vergroten het vertrouwen dat we hebben in onze ambitieuze verkenningsstrategie voor het Stabroek-blok en zullen helpen bij het informeren van onze toekomstige ontwikkelingsplannen voor het zuidoostelijke deel van het blok," zei Liam Mallon, voorzitter van ExxonMobil Upstream Company. "ExxonMobil blijft zich inzetten om in een versneld tempo waarde te leveren aan de mensen van Guyana, onze partners en aandeelhouders en om op betrouwbare wijze betaalbare energie te leveren om aan de toenemende vraag over de hele wereld te voldoen."

ExxonMobil heeft momenteel vier goedgekeurde projecten voor de kust van Guyana. Liza Phase 1 produceert ongeveer 130.000 vaten per dag met behulp van het Liza Destiny floating production storage and offloading (FPSO)-schip.

Liza Phase 2, die in februari met de productie begon, breidt gestaag uit naar zijn capaciteit van 220.000 vaten per dag met behulp van de Liza Unity FPSO.

Het derde project, Payara, zal naar verwachting 220.000 vaten per dag produceren; de bouw van het productieschip, de Prosperity FPSO, loopt ongeveer vijf maanden voor op schema, met een opstart waarschijnlijk voor eind 2023.

Het vierde project, Yellowtail, zal naar verwachting 250.000 vaten per dag produceren wanneer de ONE GUYANA FPSO in 2025 wordt afgeleverd in 2025.

Guyana's Stabroek Block is 26.800 vierkante kilometer. ExxonMobil-filiaal Esso Exploration and Production Guyana Limited is de exploitant en heeft een belang van 45% in het blok. Hess Guyana Exploration Ltd. heeft een belang van 30% en CNOOC Petroleum Guyana Limited heeft een belang van 25%.

Advertenties