Dc Winter ingenomen met tweede ambulance voor Coronie
28 Apr 2022, 05:42
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid draagt de sleutels over aan RGD-directeur Nishita Gajadien. Arts Frankel Brewster en dc Maikel Winter kijken toe. (Foto: Volksgezondheid)


Het Medisch Centrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in Coronie beschikt over een tweede ambulance. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid overhandigde dinsdag de sleutels aan RGD-directeur Nishita Gajadin.

Districtscommissaris Maikel Winter heeft gewezen op de noodzaak voor een tweede ambulance in het district, eerder aangegeven. Hij is er ingenomen mee dat invulling is gegeven hieraan. Met deze overdracht is niet alleen de garantie gegeven voor een betere dienstverlening aan het district, maar ook voor de Oost-Westverbinding.

De delegatie van Volksgezondheid en RGD heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een werkbezoek te brengen aan de poli op het Medisch Centrum. De verantwoordelijke arts Frankel Brewster gaf de delegatie een rondleiding. Er zijn enkele voorstellen gedaan voor het upgraden, welke in overweging genomen zullen worden, meldt Volksgezondheid.

De medicamentenvoorziening voor de poli is opgeheven en er zijn genoeg basismedicijnen aanwezig alsook spoedmedicatie. Er zal wat betere afstemming plaatsvinden voor het garanderen van medicamenten. De behoefte voor sneltesten om bloed- en urineonderzoek te doen is naar voren gebracht door het personeel van de poli.
Er zijn ook gelijk afspraken gemaakt over de inzet en het beheer van de ambulance. Ook is afgesproken dat er gewerkt zal worden aan een roulatie schema voor artsen op de poli, aangezien één arts niet voldoende is voor het district.

Advertenties