Wettelijk kader rond voor verzelfstandiging KPA
26 Apr 2022, 12:43
foto
Projectleider Georgetine Acton rijkt de documenten over aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Rechts Pertabsingh Patjai, directeur van het CPI. (Foto: Juspol)


Er is een belangrijke mijlpaal bereikt in het verzelfstandigingsproces van het Korps Penitentiaire Ambtenaren. De reglementen voor het KPA, de penitentiaire inrichtingen en werving, vorming & opleiding zijn af. Deze documenten zijn overhandigd aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie door projectleider/beleidsadviseur Georgetine Acton.

Deze drie reglementen zullen het wettelijk kader compleet maken en vormen de basis voor het volledig verzelfstandigen van de KPA. Amoksi merkte op dat de aanpassingen nodig zijn om het korps naar een hoger niveau te tillen en de professionalisering te vergroten. Dit traject is een belangrijk onderdeel in het proces van verzelfstandiging van het korps en zal het management gericht handvatten bieden om zowel beleidsmatig als in de uitvoering via wet en recht te handelen.

Projectleider Acton, belast met de verzelfstandiging van het KPA, gaf aan dat om het wettelijke kader samen te stellen, huidige en gewezen directieleden, personeelsleden en de bond allemaal hun bijdragen hebben geleverd. Het traject om deze hervorming van het KPA te bewerkstelligen is in 2020 van start gegaan met de afkondiging van de wet en het staatsbesluit, meldt het ministerie.

Bondsvoorzitter Max Breinburg gaf aan dat het KPA de eerste van de korpsen is die zo een uitgebreid werving, vorming- en opleidingsreglement heeft voor haar dienst. Dit document zal onder andere de toetsing van de opleidingen door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur mogelijk maken. 
Advertenties