Ramdin blikt tevreden terug op veiligheidsconferentie
26 Apr 2022, 06:42
foto
Minister Albert Ramdin gaat in op de resultaten van de HLSC. (Foto: CDS)


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is tevreden met het verloop van de High Level Security Conference (HLSC) die gehouden werd op 21 en 22 april. Tijdens de HLSC zijn er gesprekken gevoerd op bilateraal niveau in het kader van justitie en politie en defensie met landen zoals Jamaica en Frans-Guyana om samenwerkingen tot stand te brengen. Dit biedt de mogelijkheid tot trainingen en informatie-uitwisseling tussen Suriname en de samenwerkende landen. “Dit is het voordeel van deze conferentie, wij kunnen van onze buurlanden leren”, meent Ramdin.

De conferentie heeft ook een samenwerking met de Organisatie van Amerikaanse Staten opgeleverd, waarbij er projecten zijn aangeboden door de organisatie om samen te werken op het gebied van cyberveiligheid. Voor het volk betekent dit, dat er gewerkt wordt naar een veiliger Suriname, zegt Ramdin aan de Communicatiedienst Suriname.

“Grensoverschrijdende problemen moeten met andere landen besproken worden, omdat je die niet alleen kan oplossen in je eigen land”, zegt Ramdin aan het eind van de HLSC. Hiermee legde hij de nadruk op de coöperatie die landen binnen de regio moeten aangaan om grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, met name drugshandel en mensenhandel, tegen te gaan. Tijdens de conferentie zijn er hierover discussies geweest en ervaringen gedeeld door de aanwezige gasten uit verschillende deelnemende landen binnen de regio.

De HLSC zal om de twee jaren gehouden worden in een van de deelnemende landen. Ondertussen zal er optimaal contact onderhouden worden tussen de landen die hebben deelgenomen aan de conferentie.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April