President tijdens iftar: Suriname voorbeeld in de wereld
23 Apr 2022, 14:52
foto
In de achtertuin van het presidentieel paleis is vrijdagavond de iftar (ontvasten) gehouden. President Chan Santokhi (2e van links) tijdens het gebed. (Foto's: CDS)


President Chan Santokhi heeft vrijdag de iftar (ontvasten) gehouden in de achtertuin van het paleis. Hij deed hierbij een oproep tot samenwerken aan een mooie, warme, welvarende en vredevolle samenleving. Hij merkte op dat de tolerantie die wij in Suriname hebben, een voorbeeld is voor andere landen waar mensen elkaar discrimineren op grond van hun etnische of religieuze achtergrond.

“Als president zal ik mij samen met mijn regeerteam inspannen om onze samenleving daarheen te leiden waar we allen samen in vrede en harmonie kunnen leven, zonder vrees, haat of afgunst jegens elkaar.” Volgens het staatshoofd bevinden overal ter wereld veel mensen zich soms in een uitzichtloze situatie waarbij armoede en onderdrukking om zich heen grijpen. “Echter leert de Ramadan ons solidair te zijn met de behoeftigen. Het is een goede gelegenheid om mensen die in nood zijn te helpen en ons te bekommeren om het lot van de sociaal zwakkeren.”

Santokhi toonde zich ingenomen met de aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende moslimorganisaties alsook moslims van verschillende denominaties in de achtertuin van het paleis. “Met uw aanwezigheid wordt bevestigd dat u veel belang hecht aan een open, vrije, maar bovenal hechte samenleving waarin alle Surinamers ongeacht hun godsdienst, cultuur een zijn.” President Santokhi benadrukte dat liefdadigheid in deze centraal staat. Naast de gelovigen waren ook leden van de Raad van Ministers en het Corps Diplomatique aanwezig, meldt de Communicatiedienst Suriname.


Leiders van alle godsdiensten hebben volgens de president de plicht hebben om zich als dienaren van de Almachtige in te zetten voor vrede, heil en rust in ons land. Bij de iftar wordt volgens hem van gedachten gewisseld over de vele deugden van Ramadan en worden positieve krachten gebundeld. Hij zegt dat er uit de vele bindende krachten motivatie geput moet worden om een harmonieuze sfeer te creëren voor de opbouw van ons volk. Het staatshoofd noemde de gezamenlijke avondmaaltijd na de iftar een middel om de boodschap en diepere betekenis van het vasten met elkaar te delen en daarmee een bijdrage te leveren aan natievorming in ons land.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April