Newmont en Chisu beboet voor importeren Cubaanse explosieven
22 Apr 2022, 18:18
foto


Newmont Corporation en Chisu zijn beboet voor het importeren van explosieven uit Cuba voor zijn mijnactiviteiten in Suriname. Het Amerikaanse Department of the Treasury's Office of Foreign Assets Control (OFAC) heeft de twee bedrijven beboet voor in totaal US$ 187.350.  Beide bedrijven hebben de Cuban Assets Control Regulations geschonden.

Tussen juni 2016 en november 2017 heeft Newmont Suriname, een volledige dochteronderneming van de in Denver gevestigde Newmont Corporation, explosieven en accessoires van Cubaanse oorsprong gekocht van een derde partijverkoper waarbij vier afzonderlijke transacties zijn betrokken. OFAC heeft vastgesteld dat Newmont vrijwillig de schijnbare schendingen openbaar heeft gemaakt en dat de schijnbare schendingen een "niet-ernstige" zaak vormen. OFAC is tot een schikking gekomen met Newmont voor een bedrag van US$ 141.442,=.

Met Chisu International Corporation (Chisu), een bedrijf dat in Parkland, Florida is gevestigd is een schikking getroffen voor US$ 45.908,=. Chisu is gelinieerd aan een distributeur van explosieven en accessoires voor mijnbouwactiviteiten. Tussen juni 2016 en november 2017 hebben Chisu en zijn dochterondernemingen in Suriname en Panama vier keer explosieven en aanverwante accessoires van Cubaanse oorsprong gekocht die afkomstig waren van de Cubaanse Unión Latinoamericana de Explosivos (ULAEX). OFAC zegt dat Chisu de schijnbare schendingen niet vrijwillig heeft bekendgemaakt en dat de schijnbare schendingen een "niet-ernstige" zaak vormen.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April