Inbreker beschoten door winkelier
14 Apr 2022, 20:46
foto


Jurgen R. (40) heeft donderdag bij een inbraak in een glashandel annex woning aan de Indira Ghandiweg een schotverwonding opgelopen. Hij is beschoten door winkelier Julong Z. (34). Jurgen R. is een bekende van de politie.

De man werd liggend in de inrit van het pand met een schotverwonding aan zijn linker onderbeen aangetroffen. Hij gaf de politie aan dat hij beschoten is door iemand die zich in het pand bevond.

Bij een ingesteld onderzoek is op camerabeelden duidelijk te zien hoe de verdachte een raam van de glashandel kapot sloeg en zich toegang verschafte tot het pand. De winkelier die in diepe rust was, schrok wakker door het gerinkel van het glaswerk. Hij keek op zijn camera en zag een manspersoon in de zaak. Hij loste daarbij een schot met zijn vuistvuurwapen, maar wist niet dat hij de verdachte had geraakt. De schutter die niet in het bezit is van een vuurwapenvergunning, dacht dat de verdachte door het glaswerk verwond was, meldt de politie Public Relations.

Per ambulance werd de gewonde inbreker afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau. Zowel de verdachte als de schutter werden voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. Jurgen R. verklaarde bij de voorgeleiding aan de politie dat hij honger had en geld was gaan zoeken om eten te kopen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Jurgen R. voor achter slot en grendel geplaatst, terwijl de schutter voor overtreding van de Vuurwapenwet in verzekering is gesteld.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April