President ontvangt boek over Constitutioneel Hof
07 Apr 2022, 12:42
foto
Gloria Stirling, voorzitter van het Constitutioneel Hof overhandigt een exemplaar van het boek aan president Chan Santokhi.


De voorzitter van het Constitutioneel Hof, Gloria Stirling, heeft een exemplaar van het boek Ontstaan en Ontwikkeling van het Constitutioneel Hof” aan president Chan Santokhi aangeboden. Dit boek is samengesteld door het Centrum voor Democratie en Rechtspleging (CDR) en is gepresenteerd geworden op het eendaags seminar welke vorige week is gehouden ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van het Constitutioneel Hof.

Stirling is ingenomen met dat de geschiedenis is vastgelegd en sprak de hoop uit dat hierdoor meer bekendheid voor het  Constitutioneel Hof in het staatsbestuur komt. De president toonde zich verheugd met de overhandiging van het boeken gaf in zijn dankwoord aan "dat we moeten leren uit  zaken die in de geschiedenis verkeerd zijn gegaan zodat wij onze toekomst beter kunnen bepalen".

De onderwerpen die aan de orde komen in het boek zijn onder andere een artikel van wijlen mr. dr. Jnan Adhin verschenen in het Surinaams Juristenblad 1994 waarin hij de grondwetswijziging van 1992 heeft behandeld, toegespitst op het Constitutioneel Hof. Verder is het besluit van het Hof van 22 juli 2021 opgenomen waarbij de Amnestiewet onverbindend is verklaard met een annotatie van mr. dr. Hugo Fernandes Mendes. Ook de Wet op het Constitutioneel Hof en het ontstaan ervan completeren het boek.
Advertenties