Fraenk: Ik ben deken voor alle advocaten
29 Mar 2022, 14:18
foto
Alleson Fraenk, de nieuwe deken van de Surinaamse Orde van Advocaten. (Foto: Jennifer Wong Swie San)


"Ik ben geen deken van de mensen die op mij hebben gestemd, maar voor alle leden. Het werk dat de Raad gaat doen, is voor iedereen. En het betrekken van leden zal over de hele linie gebeuren. Overigens weet ik natuurlijk niet wie op me gestemd heeft dus...". Zo reageert Elleson Fraenk, de nieuwe deken van de Surinaamse Orde van Advocaten op vragen van Starnieuws. Zij is zaterdag gekozen. Zij is gekozen boven (91-78) deken Samantha Gadjradj.

In de verkiezingscampagne heeft de lijst Fraenk gebrainstormd en zes speerpunten geïdentificeerd. De komende drie jaar zal gewerkt worden aan:
1. Oplossing van het probleem rond de uitbetaling van de vergoeding voor kosteloze rechtsbijstand.
2. Ondersteuning van jonge advocaten (zij die in de afgelopen 3 jaar zijn beëdigd).
3. Waarborging van de kwaliteit (voortzetting van educatie d.m.v. de bestaande opleiding en webinars, maar ook  alternatieve educatiemethode afgestemd op de behoefte van de leden), organisaties van een jaarlijks themaseminar
4. Interne communicatie en transparantie
- Dit willen wij o.a. vergroten door het opstellen van een jaarprogramma en het presenteren van (financiële) jaarverslagen
5. Bevorderen van de eenheid
- Door het organiseren van de gebruikelijke sociale activiteiten als de eindejaarsviering, maar ook andersoortige activiteiten voor en door collega’s, willen wij dit bereiken.
6. Verdere versterking van de werkrelatie met de andere actoren binnen de rechtspleging en 'alignment' van werkprocessen".

De speerpunten zijn op basis van inbreng van advocaten. "We hebben met collega's gesproken. De bedoeling is om dat in de komende tijd te blijven doen en zoveel mogelijk collega's bij het ordegebeuren te betrekken", legt Fraenk uit. In de Raad van Bestuur is naast vijf kandidaten die op de lijst van Fraenk voorkomen, ook Mohnie Babulall gekozen van de andere lijst. Fraenk zegt dat de gelederen worden gesloten. Het is natuurlijk de bedoeling om die tweedeling zo gauw mogelijk glad te strijken".
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April