Nog een verdachte in detentie diefstal wapens Bouterse
21 Mar 2022, 00:47
foto


Nog een verdachte is in detentie voor diefstal van wapens bij ex-president Desi Bouterse. Het Openbaar Ministerie deelde dat donderdag mee aan rechter Maytrie Kuldip Singh. In de planning is dat die verdachte in april wordt gedagvaard.

De rechter heeft donderdag weer het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Anesh G., Shayel B., Gregory A. en Neshinhio J. afgewezen, vanwege het feit dat de ernstige bezwaren nog aanwezig zijn. Anesh G., Shayel B., Gregory A. en Neshinhio J. worden samen met Prakaash L., Satish S. en Kenneth J., verdacht van de diefstal van wapens.

Prakaash L. en Satish S., die eerder in vrijheid zijn gesteld, verschenen donderdag in de rechtszaal. Kenneth J. kwam niet opdagen. Advocaat Maureen Nibte zei op de voorgaande zitting dat Neshinhio J. heeft ontkend dat hij een wapen bij Shayel B. heeft gekocht. Advocaat Raoul Lobo zei toen dat Anesh G. (22) nog schoolgaand is. Anesh G. kent alleen zijn werkgever Shayel B. in deze zaak. Zijn collega Irvin Kanhai deed ook het verzoek tot de voorlopige vrijlating van Anesh G.  

Shayel B. verklaarde op de voorgaande zitting dat Walter Bouterse US$ 8.000 bij hem had geleend, maar het geld niet heeft teruggegeven. Daarvoor gaf Walter hem wapens en munitie in onderpand. Hij ontkent steevast een wapen te hebben verkocht aan agent Neshinhio J. Er zijn Whatsappberichten over wapens aangetroffen tussen Shayel B. en Neshinhio J. Alle verdachten gaven aan uit stoerheid handelingen te hebben gepleegd. Zo poseerde Anesh G. wegens stoerheid met een wapen. Prakaash L. beantwoordde berichten via Whatsapp over wapens en drugs wegens stoerheid. Shayel B. verklaarde zijn handelingen ook vanwege stoerheid en beïnvloeding door Walter. Verder zei Gregory A. dat hij op Whatsappberichten omtrent wapens van Shayel B. wegens stoerheid heeft gereageerd.
Advertenties