MV Canawaima tot donderdag buiten bedrijf
20 Mar 2022, 12:49
foto


De veerboot die de grensverbinding tussen Suriname en Guyana onderhoudt, zou aanvankelijk twee dagen uit de vaart zijn, maar zal nu op 24 maart weer operationeel zijn. De MV Canawaima zal verdere noodreparaties ondergaan, heeft het managementteam van de veerdienst laten weten.

De motoren van de boot vielen dinsdag tijdens de terugreis uit Guyana uit. Daarna maakte de directie van het bedrijf bekend dat de veerboot twee dagen niet zou varen omdat er herstelwerkzaamheden zouden worden uitgevoerd.

De MV Canawaima is in de afgelopen vijf jaren vaker uit de vaart gehaald, ook door de coronavirusepidemie. De boot was meer dan een jaar uit de vaart voor een grote beurt waarbij de motoren zouden zijn gereviseerd. In oktober 2021 werd de veerboot weer in gebruik genomen.

De veerboot werd op 28 oktober 1998 ingezet door de Canawaima Ferry Service. Het is een  gezamenlijk eigendom van de regeringen van Suriname en Guyana, aangezien elk land 50 procent van het geplaatste aandelenkapitaal bezit. Jarenlang fungeerde de Guyana-Suriname Ferry Service als een kritische en juridische schakel tussen de twee landen, waardoor de economische en culturele betrekkingen wederzijds verbeterden.

Zonder de veerdienst nemen de reizigers in Suriname en Guyana meestal hun toevlucht tot de alternatieve backtrack routes.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April