Anton de Kom Universiteit heeft airboat
09 Mar 2022, 12:14
foto
De airboot van de universiteit zal een extra stimulans geven voor de bescherming van de kustvlakte te Weg naar Zee.


De Anton de Kom Universiteit beschikt sinds kort over een airboot. Dit watervoertuig zal worden ingezet voor de bouw en monitoring van de sediment trapping units (STU's)/kwelders van het Mangrove project te Weg naar Zee.

De universiteit zegt dat de airboot een zeer welkom is, aangezien het de transport van mens en materiaal over de moddervlakte enorm zal vergemakkelijken. Tot nog toe was de verplaatsing over de moddervlakte altijd een uitdaging.

Het transportmiddel komt uit het project 'Mangrove Rehabilitatie Weg naar Zee, fase 2'. Het is gefinancierd door de Capricon Suriname B.V. en Tullow Suriname B.V.  In deze fase van het project zullen onder meer zo' vier additionele STU’s worden gebouwd, de mangrove nursery worden uitgebreid en enkele materialen wordt aangeschaft voor onderhoud en monitoring van de STU’s en de mangrove nursery.

Met de bouw van de vier extra STU’s zal de kust te Weg naar Zee voor nogeens over een lengte van 800m (een STU is 150m lang en 200m breed) extra bescherming krijgen. De universiteit zegt dat met de airboot de bouw van de STU’s een sterke boost krijgt.

Advertenties