Zunder: Geen genoegen met minder dan 25% verhoging
06 Mar 2022, 00:00
foto
Ravaksur-woordvoerder Armand Zunder


Vakbondsleider Armand Zunder, woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), denkt niet dat de vakbeweging genoegen zal nemen met minder dan 25% salarisverhoging. Dit gezien de inflatie en de inflatieverwachting. De regering heeft afgelopen week 17% verhoging aangeboden. Dit percentage is afgewezen.

Het onderhandelingsorgaan van de overheid, onder leiding van ex-minister Maurits Hassankhan, moet dinsdag met een beter bod komen. Zunder om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij denkt dat de vakbeweging zal vragen om rechtstreeks met het clusterteam en desnoods met de president te praten.

Het laatste woord is nog niet gezegd over deze kwestie, benadrukt Zunder. Ook kan het volgens hem zijn dat een tijdpad met aanpassingen voor een periode van een jaar wordt overeengekomen. Misschien zijn er ook nog andere alternatieven voor partijen.

De salarisverhoging moet terugwerken tot 1 januari. Het ligt in de bedoeling om de verhoging eind van de maand uit te betalen. Dit betekent dat in de eerste helft van de maand overeenstemming moet worden bereikt.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April