SRD 140 miljoen voor KMO-fonds; eerste tranche binnen
05 Mar 2022, 00:56
foto
Minister Saskia Walden heeft vrijdag het fonds voor Kleine- en Middelgrote Ondernemingen opnieuw gelanceerd. Ondernemers kunnen zich aanmelden. (Foto: CDS)


In twee jaar tijd zal ruim SRD 140 miljoen beschikbaar zijn voor projecten ter stimulering van de Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Dit bedrag is opgenomen in het Herstelplan. Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie deelt mee dat een eerste tranche van SRD 3 miljoen reeds vrijgemaakt is voor de start. “Zo gauw de middelen uitgeput zijn, zal er weer een tranche beschikbaar worden gesteld. Er zijn ook middelen vanuit de Wereldbank die wij kunnen aantrekken”, zegt de bewindsvrouw.

“De economie van een land groeit vanuit het ondernemerschap. Wij hebben u nodig om de economie te ontwikkelen”, zei Walden vrijdag tijdens de herlancering van het KMO-fonds. Zij roept kleine- en middelgrote ondernemers, in het bijzonder de vrouwelijke ondernemers op aan te melden bij het ministerie, dat voor de nodige begeleiding, training en financiering zal zorgen.

Het KMO-fonds heeft als doel facilitering vanuit de overheid door het verschaffen van toegang tot kredieten voor de (startende) en kleine ondernemingen. De steun is in het bijzonder voor de productieondernemingen en tevens productie ondersteunende ondernemingen. Het fonds maakt goedkope financiering beschikbaar voor kleine- en middelgrote ondernemers om hun productiecapaciteit te verruimen en werkgelegenheid te creëren in Suriname. Deze zaken zullen ertoe bijdragen dat de economie van Suriname vlotter en duurzaam ontwikkeld zal worden, meldt het ministerie.

Micro en middelgroot ondernemerschap moeten gestimuleerd worden om die te doen uitgroeien tot grotere ondernemingen. Hierdoor kunnen ze een grotere impact hebben op de economie en fungeren als diens ruggengraat in de productie en werkgelegenheid.

Ondernemers kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een lening tegen een zachte rente. Het ministerie zal deze ondernemers begeleiden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April