Regering wil 17% loonsverhoging geven; geen akkoord
03 Mar 2022, 00:00
foto


Het overgrote deel van de vakbeweging gaat niet akkoord met 17% salarisverhoging. Dat is het bod dat het Onderhandelingsorgaan van de overheid woensdag heeft gedaan aan de vakcentrales en vakbonden. Alleen de Bond van Leraren en Associatie van Leerkrachten in Suriname, die geleid worden door Reshma Mangre, zijn akkoord gegaan met het voorstel van de regering. Dinsdag worden de onderhandelingen voortgezet.

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft in augustus vorig jaar een loonronde van 85% aan alle landsdienaren en de aan hen gelijkgestelden geëist. Dit gebaseerd op een inflatiecorrectie van 75% over de periode januari 2020 tot en met april 2021 en een koopkrachtversterking van 10%.

Intussen is wel overeengekomen dat de regering de SRD 1.000 ondersteuningstoelage en SRD 800 koerscompensatie wel incorporeert in het loon. Starnieuws verneemt dat de regering eerst 5% had aangeboden, daarna 10%, vorige week 15% en gisteren 17%. Algemeen werd verwacht dat de regering met 20% gaat komen. De vakbeweging wil minimaal 25% loonsverhoging. Het nieuwe salaris moet eind deze maand worden uitbetaald met een terugwerkende kracht tot januari.

Aan de besprekingen nemen onder andere deel: Ravaksur, CLO, de Moederbond, de PWO, COL, FOLS, BvL, ALS, de Surinaamse Politiebond, de bond bij de brandweer en de douane.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April