Suriname verantwoordelijk voor 'industriële productie' Caricom
02 Mar 2022, 09:15
foto
President Chan Santokhi samen met de regeringsleders van de Caricom. Hij woont de Tussentijdse Caricom staatshoofden en regeringsleiders vergadering bij in San Pedro, Belize. (Foto: CDS)


Naast 'gender, sport, cultuur en jeugd', heeft Suriname tijdens de vergadering van Caricom regeringsleiders in San Pedro, Belize, nog een verantwoordelijkheid gekregen. Suriname is staande de vergadering voorgedragen om portfoliohouder te worden van de 'industriële productie'. In zijn reactie op deze voordracht van Caricom, gaf president Chan Santokhi aan de additionele verantwoordelijkheid te accepteren.

Er is op de vergadering uitvoerig gesproken over de verdere creatie van een 'single market and economy' en de bijdrage van de verschillende economische sectoren, zoals de agrarische sector, toerisme hierin. Vanwege het belang van het versterken van de productie in Caricom, mede in het licht van de recente internationale politieke en medische uitdagingen, is het voorstel om een beleidsdomein 'industriële productie' toe te voegen aan de bestaande beleidsdomeinen.

Suriname is voorgedragen om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen en de sub-regio op dit traject verder te begeleiden middels het vergaren van data, analyse en beleidsvoorstellen om de industriële productie te doen toenemen. Dit voorstel werd unaniem door de vergadering overgenomen, meldt de Communictiedienst Suriname.

In de komende weken zal de president met zijn collega’s en ook met vertegenwoordigers van international en regionale organisaties, alsook met het regionale en nationale bedrijfsleven, contact opnemen op een actie plan te formuleren. Dit plan zal in juli tijdens de reguliere vergadering van Caricom regeringsleiders in Paramaribo worden gepresenteerd.
Advertenties