Sportzaken gaat samenwerking aan met Stiyosa
24 Jan 2022, 08:34
foto
Bewoners van Catherina Sophia en omgeving in het district Saramacca mogen gebruik maken van de gerenoveerde Von Freyburg Sporthal.


Het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft zijn eerste 'public private partnership' ondertekend met Stichting Youth Saramacca (Stiyosa). Hierbij is officieël de gerenoveerde Von Freyburg Sporthal te Catherina Sophia in het district Saramacca, in gebruik genomen.

Bij de heropening van deze hal waren aanwezig de directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga en het bestuur van Stiyosa onder leiding Orpheo Ngadiman.
Touw Ngie Tjouw zegt dat het initiatief van samenwerking gezien moet worden als onderdeel van het 'Gericht Nationaal Sportbeleid' van de regering.

Overeengekomen is dat de gemeenschap van Catherina Sophia en omgeving, zinvol gebruik mag maken van de sporthal en alle faciliteiten. Verder is vastgelegd dat goed opgeleide sportambtenaren zullen worden ingezet bij deze sporthal en waar nodig het bestuur van Stiyosa zullen ondersteunen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April