Onderwijsbond BLTO roept leden op geen les te geven
07 Jan 2022, 00:00
foto


Diverse onderwijsbonden vinden het onverantwoord om de schooldeuren later op de dag te openen. De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) roept zijn leden op om voorlopig nog niet te starten met de werkzaamheden en nadere berichten af te wachten. Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname heeft ook aangegeven dat zij liever ziet dat de scholen wat later opengaan, gezien de hoge mate van besmetting met het coronavirus.

Assembleevoorzitter Marinus Bee zei aan Starnieuws dat hij geschrokken is van het besluit van de regering om de schooldeuren vandaag te openen. De Nationale Assemblee heeft juist diverse belangrijke activiteiten tot nader order verschoven. De regering vindt echter dat ondanks de hoge besmettingscijfers het niet nodig is om de schooldeuren gesloten te houden.

Het bestuur van de BLTO vindt dat de hervatting van het onderwijs uitgesteld dient te worden. De bond zegt dat er onder zijn leden meerdere gevallen zijn van (nog) niet gevaccineerden en een deel heeft onderliggende kwalen. De BLTO wil verder meegeven dat het altijd als heel positief zal overkomen als er bij het nemen van belangrijke besluiten steeds eerst overleg met de vakbonden wordt gepleegd, stelt voorzitter René Bilkerdijk.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April