Brandweer voert voorlichting vuurwerkgebruik op
23 Dec 2021, 10:36
foto
De brandweer wil met de voorlichting voorkomen dat er zich vuurwerkongevallen voordoen. (Foto: CDS)


De brandweer zal een rondmars in de binnenstad houden. De periode van vuurwerkverkoop en de afschietperiode is van 27 december 2021 tot en met 1 januari 2022. Brandweerlieden waaronder de Bikers Unit en de exercitiegroep van de brandweer, nemen deel aan de rondmars. Zij zullen in de binnenstad rondgaan met flyers en een demonstratie geven om de samenleving voor te lichten over vuurwerkgebruik.

Voorlichting over brandveiligheid heeft altijd de aandacht bij de brandweer, maar zeker in december wanneer er vaker vuurwerk wordt afgeschoten, stelt brandmeester Xaviera Rigters, meldt de Communicatiedienst Suriname. De brandweer heeft al verschillende radiostations bezocht om de samenleving voor te lichten. Ook zal er via Facebook en de website van het Korps Brandweer Suriname een lijst worden geplaatst met vuurwerksoorten die niet verhandeld mogen worden. Hieronder vallen allerlei knalvuurwerksoorten, zoals ‘kronto’s’, ‘maripa’s’ en John Cena-knallers. Deze veroorzaken de meeste zware letsels.

De afdeling preventie van de brandweer heeft samen met onder andere de douane en het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Ontwikkeling, erop toegezien dat er geen verboden vuurwerk het land binnen is gekomen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April