Dokter Sophie Redmondstraat elke zondag 'safe area'
19 Dec 2021, 12:42
foto
Veel mensen op de been om mee te doen aan het 'safe exercise area' project om het bewegen te promoten. De dokter Sophie Redmondstraat is elke zondag van 8 tot 10 uur beschikbaar hiervoor. (Foto's: René Gompers)


Tientallen personen zijn vanmorgen bij elkaar gekomen om  “te oefenen, wandelen, en te trimmen” in de dokter Sophie Redmondstraat.  De straat was gedeeltelijk, vanaf de rotonde tot de kruising met de Van Idsingastraat, afgesloten. President Chan Santokhi heeft drie ronden gemarcheerd en gerend,  ruim 6 kilometers. Dit gedeelte van de straat zal elke zondag een ‘safe area’ zijn waar mensen  tussen 8 en 10 uur ‘s morgens, mogen komen voor een ‘work out.’

Met het ‘safe exercise area’ project wordt gezond leven en meer bewegen gepromoot, geeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan. “Het heeft niet alleen met Covid te maken,” deelt hij mee. “Dit is gewoon een van onze beleidspunten die we nu kunnen uitvoeren. En dat is meer mensen zover krijgen om te bewegen, om fit te zijn. Iedereen weet al wat de voordelen zijn van bewegen en een gezonde levensstijl. Er is animo, dat is te merken. Mensen lopen op straat maar het is niet altijd veilig. Dus gaan wij een veilige plek aanbieden waar men mag komen joggen, of wat dan ook.”

President Santokhi geeft aan dat niet alleen dokter Sophie Redmondstraat een veilige plek om te gymmen zal zijn. Het moet landelijk gebeuren; samen met de districtscommissarissen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, worden er naar nog meer ‘safe area’s’ gezocht. “Wij zijn bezig de economie gezond te maken,” merkt hij op. “Volgend jaar wordt een beweeglijk jaar, een jaar van meer stabiliteit, van ontwikkeling en grote projecten. En daar heb je gezonde mensen voor nodig om het werk te verrichten.”

Minister Ramadhin geeft aan dat voor onbepaalde tijd dit gedeelte van de weg een veilig gym gebied zal zijn. “Ik zal wel vaker hier zijn,” kondigt hij aan. “Het doet een mens goed om na zoveel beperkingen door Covid, op straat te komen en anderen te ontmoeten. Natuurlijk moeten we ons nog steeds aan de Mohana regels houden, want Covid, die blijft. Maar een gezond leven en meer bewegen gaat ons helpen om er door te komen.”
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April