Haïti: Nog drie gegijzelde missionarissen vrijgelaten
07 Dec 2021, 02:57
foto
Max Leroy Mesidor, de aartsbisschop van Port-au-Prince, overhandigt een bordje met de tekst "Je kunt mijn geloof niet ontvoeren". Hij kreeg het bordje als offer van gelovigen tijdens de zondagse katholieke mis in de Chapelle de l'Immaculee Conception. (Foto: Reuters)


Drie zendelingen die in oktober in Haïti zijn ontvoerd, zijn vrijgelaten. Dat hebben het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de in Ohio gevestigde zendingsgroep die de reis van de groep naar Haiti heeft georganiseerd, maandag gezegd.

"We zijn God dankbaar dat er gisteravond nog drie gijzelaars zijn vrijgelaten. Degenen die zijn vrijgelaten zijn veilig en lijken in een goed humeur te zijn", zei de in Ohio gevestigde Christian Aid Ministries in een verklaring.

De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, bevestigde maandag de vrijlating en voegde eraan toe dat de Verenigde Staten blijft werken om de vrijlating van de anderen te verzekeren.

De Haïtiaanse woordvoerder van de nationale politie, Garry Desrosiers, zei dat de drie zondagavond zijn vrijgelaten. Hij weigerde verdere details te geven, daarbij verwijzend naar de veiligheid van de resterende gijzelaars.

Zestien Amerikanen en een Canadees, onder wie vijf kinderen, werden ontvoerd na een bezoek aan een weeshuis. Het incident heeft het ernstige ontvoeringsprobleem van Haïti aan het licht gebracht. Het probleem is de afgelopen maanden verergerd door economische problemen en politieke onrust.

Twee andere leden van de ministeriegroep werden vorige maand vrijgelaten.
Advertenties