Verdachten in vaccinatie vervalsingzaak vrij
30 Nov, 05:38
foto


De broers Wiraaj B. en Witish B., de verpleegkundige Jean-pierre D. en de tolk Cadoni G. zijn gisteren in vrijheid gesteld. Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte van vaccinatiekaarten en oplichting.

Het Hof van Justitie is meegegaan met het verzoek van advocaten Maureen Nibte en Vishal Rambharos. Nibte zei in haar verzoek dat de verdachten al vier maanden in voorarrest zitten. Het Openbaar Ministerie heeft op een eerdere zitting twaalf maanden celstraf geëist, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 3.000, te vervangen door drie maanden hechtenis.

Op 23 juli 2021 kwam de melding dat een man zich bij een pompstation aan de Anamoestraat ophield en dat hij mensen ronselde die tegen betaling een vaccinatiekaart wensten, zonder gevaccineerd te worden. De geïnteresseerden moesten tussen 40 en 70 euro betalen. Ook bleek dat deze personen gebruikmaakten van het drive-thru prikpunt bij Sana Budaya aan de Jozef Israëlstraat en de normale procedure volgden. 
Advertenties