Column: Politieke Borrelpraat 688
14 Nov 2021, 20:43
foto


“Zo, het was weer eens goed raak in onze A-sem-lee. Eerst dat gehaal en getrek over die bijna lege zaal toen onze president in Glasgow zijn toespraak hield.”
“Dat geeft alvast aan dat jouw diplomatieke lobby om die zaal vol te krijgen danig is mislukt.” 
“En de ondervoorzitter DNA moest de heftige Bahbouwfa meermalen het woord ontnemen om Zijn President de kans te geven terug te klappen.” 
“Dus mijn president moest daar maar alle nonsens van een kopstuk van die vorige plunderbende slikken?”
“Tuurlijk niet, stel je voor! Maar om zo heftig op de man de bal te trappen ontsiert het hoge ambt dat je eenmaal 24 uur dient uit te dragen.”
“Klopt! Rustig en waardig blijven reageren, al liegen ze voor je om je uit je tent te lokken. Honderdduizenden kijkers, jong en oud, zien dat en velen daaronder zullen hun hoofd meewarig schudden en zeggen: tjih!”
“Begrijpen jullie nu waarom Tralala als vorige pres de Assemblee zo min mogelijk bezocht? Tenminste Chan e durf fu go drape.” 
“Dan hoe zou mijn president dan waardig kunnen reageren op al die laster en leugen van die oppositionele BoubouwFa & Co?”
“Wie ben ik om dat aan wie dan ook voor te schrijven! Ik zeg hooguit: in zo een geval zou ik dat a-sem-lee-lid maar te laten uitblèren, uitbraken en uitspugen wat hij op z’n lever, in z’n maag en darmen heeft, totdat hij hijgend en happend naar verse lucht daar met droog geschreeuwde stembanden staat en dan misschien door heeft dat hij zich als volksvertegenwoordiger goed belachelijk heeft gemaakt. Danpas zou ik ondervoorie Sharvrouw het woord vragen.”
“En dan vlam je met verse adem dat paarse %&*^$.”
“Ach nee, beste jonge borrelvriend in ons midden, ik ga me toch niet tot dat niveau verlagen? BaBouw krijgt me daar niet. Ik zeg glimlachend als vader van de natie, via de voorzitter tegen hem: ‘Voorzitter, het geachte lid Boubaba heeft enigszins gelijk, ik bedank hem voor zijn helder, heftig en vooral erg luid uitgesproken rede. Inderdaad was de zaal na mevrouw Motley wat leeggelopen. Ik zal een diepgaand onderzoek doen instellen door mijn staf van Bobbies of Biebos waar dat aan gelegen heeft. Dank u voorzitter.”
“Klaar? Niets meer? Zou u die brullerige braller niet op z’n donder, wonder en monder hebben gegeven?”
“Echt niet! Nu blijkt dat hij een andere rare kwestie van ene C.B. heeft aangehaald en de veiligheidsadviseur van de president, onze Melvin Scheerlint, heeft hem daarover op de vingers getikt door te zeggen dat hij, Boubah, het dossier oppervlakkig heeft gelezen.” 
“Ay, en ik lees hier net op Sterrennieuws de reactie van de Boumanfa. Hij geeft wel toe niet de kans te hebben gehad het dossier goed te hebben kunnen lezen en hij zal het resultaat van het onderzoek afwachten.”
“Nou, zo een reactie is op veel beter niveau dan dat geschreeuw en die mekmeki van hem in DNA.”
“Maar ik vond het wel gênant dat de president beweerde geen lijst te hebben of te kennen of weet ik veel, waarop stond welke hoogwaardigheidsbekleders worden beveiligd.”
“Mooie toestand, 300 agenten die aan de bewaking van ons, de samenleving, worden onttrokken om een stel ‘hoge Pieten’ te gaan beveiligen.”
“Ik vind het gewoon belachelijk dat delen van de pers wel over die lijst konden beschikken, terwijl de pres niet.”
“Maar dat van de pers was een uitgelekte lijst.”
“So what! Waarom kon die lijst dan niet als eerste aan de president of aan die geweldige Informatiedienst met die steeds blunderende Roos-jongen worden uitgelekt? Echt zo een falderiefaldera-figuur. Dat is vergooien van m’n belastinggeld. Dan was Biga Limbo hoe dan ook veeeeeel beter dan deze amateur-voorlichter.”
“En dan gooien we een aantal vervallen vaccins weg. Ik bedoel: hoe kon dit gebeuren? Zovelen zijn nog niet gevaccineerd.” 
“Ja, maar de overheid kan de mensen toch niet dwingen zich te laten vaccineren?”
“Ten dienste van het algemeen gezondheidsbelang kan je dat wel, al die schreeuwlelijkerds op het Plein met hun stichtelijke spreuken en juridische kronkelarij ten spijt.”
“Maar nu is zelfs de minister van Volksgezondheid besmet geraakt, ondanks hij dubbel is gevaccineerd. Dan helpt dat vaccineren toch van geen kant?”
“Maar mijn goede hemel, jonge vriend, niemand heeft gezegd dat je onkwetsbaar wordt als je vol tegen Corona gevaccineerd bent. Je lichaam heeft wel een betere weerstand ertegen; je komt niet zo snel op de Intensive Care.” 
“En nu wil de Horecasector de zaak helemaal opengooien, vooral vanwege de komende feestdagen en vele vakantiegangers met euro’s uit het Noorden.”
“Maar daar hebben ze nu te maken met de vijfde golf.”
“Niets te maken. Kom maar hier je euro’s bossen, want die overheid die de Horeca zou ondersteunen, ondersteunt meer zichzelf, family, Glasgow en straks Dubai, drape m’o drai, woei-wai!”
“Ik zou zeggen: ‘mensen, we gooien de zaak over een week open, kom snel je spuitje halen en hou je goed aan de regels. Als je ongevaccineerd besmet raakt en je moet naar de IC en er is geen plaats voor je, ga je maar op de gang of thuis zuurstof happen. Anderen, zoals zwaar geopereerden, verkeersslachtoffers en kankerpatiënten hebben ook recht op een IC-bed.”
“Wat een barbaars standpunt!”
“Maar in sommige landen gaat het al deze richting op: ‘Je wilde je toch niet laten vaccineren? Sorry, geen plek voor je.” 
“Ja, misschien helpt zo een hard standpunt beter. Want ik vind het echt een grote schande dat we vaccins moeten weggooien omdat ze vervallen zijn geraakt.”
“Maar een topmedicus opperde de mogelijkheid dat dit een lading is die in een bewaarhoekje vergeten was en nu pas boven water komt.”
“Dat zou een verschrikkelijk voorbeeld van mismanagement bij Volksgezondheid zijn. Wat zei die dokter hierover?”
“Hij zei: ‘ik heb geen aanwijzingen van mismanagement in dezen, maar ik kan het ook niet uitsluiten.”
“Misschien zal ook hier de zoveelste commissie ingesteld worden om de zaak te onderzoeken.”
“Geen proost hierop.”

Rappa
Advertenties