Drukte in uitgaanscentrum van Paramaribo, ook na lockdown
07 Nov 2021, 00:00
foto
Velen zijn de verruiming van de lockdown van 21.00 naar 23.00 uur aan het 'vieren'. Het is behoorlijk druk in het uitgaanscentrum in Paramaribo. (Foto's: René Gompers)


Het is 22.00 uur zaterdagavond. Het is aardig druk in het uitgaanscentrum van Paramaribo. Luide muziek, lachende mensen, in kleine en grote groepen gezellig bij elkaar gezeten. Het is de eerste dag dat de avondklok niet om 21 uur maar om 23 uur ingaat.

Bij Waka Pasi en omgeving is het een gaan en komen van mensen. "Laten we even hier gaan, er is nog tijd," merkt een jongedame op. Zij en een paar vrienden lopen van het ene eind naar het andere. De 'parasols in de lucht' krijgt van menig bezoeker even de aandacht. 



Parkeren is altijd moeilijk in deze buurt. Dat is ook het geval zaterdagavond. Een parkeerwachter probeert wat geld te verdienen. Maar hij heeft moeite om meer auto's een plek aan te wijzen of uit de 'parking spot' te begeleiden. Alle plekken zijn bezet. En voorlopig gaat niemand weg. Een wagen van de covidbrigade is ter plekke aangekomen. Voor het voertuig is er ook geen plek. Meerdere politiemensen doen de plek aan. Geduldig wachten ze af. 

"Het is niet zo druk," merkt een politie biker op. "Het kan aardig druk worden. Dit valt mee." Ondertussen is zijn collega een gesprek begonnen met een jongetje. Dan loopt een groep nieuwe bezoekers snel langs de bikers heen. Verderop bij het Oude Vlaggenplein zijn er nog geen ordehandhavers te bekennen. Daar wordt er "zwaar gechilled" in de kofferbak. Het is intussen al 23:10. Er is nog wat tijd voor gezelligheid. Niemand denkt nog aan opbreken. De verruiming van het uitgangsverbod wordt flink gevierd. 

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April