Column: Politieke Borrelpraat 686
31 Oct 2021, 20:48
foto


“Zo, de mensen laten zich niet klakkeloos leiden, verleiden en misleiden door een paar kerkelijke leiders die een vermeende vaccinatie-dwang misbruiken om hun verborgen politieke doelen te realiseren.”
“Iemand noemt hen terecht in een kort, maar krachtig artikel: ‘awari domri.'”
“Wat is een ‘buidelrat-dominee’ meester?”
“Jow leeslui babbelgraag figuur, ga voor de uitleg van ‘awari domri’ zelf het artikel op Sterrennieuws lezen.”
“Een van die dominees werd door onze Iwan de Brave op de radio flink onder vuur genomen.”
“Ai, die Brave journalist liet reimende Rijm-met-me alle hoeken van de ring zien. Maar ik moet eerlijk zeggen dat die met glad gebabbel en kunstige, maar doorzichtige tegenargumenten zich steeds goed uit de hoek wist te l…en.”
“Maar Iwan de Verschrikkelijke Braafheid bleef zich vastbijten op die niet aantoonbare directe vaccinatiedwang vanuit de overheid en de opgeblazen ophef daarover tijdens hun persbriefing.”
“Klopt, en uiteindelijk moest Rijme-de-Ongereimde toegeven dat de heftige woordkeus van de indieners van het kortgeding tegen de minister Rammadienst een beetje genuanceerder, minder scherp had gekund of zou moeten.”
“Aaa-zoveel…, het kan anders.”
“Brave, op z’n Engels uitgesproken, mag met dit interview voor mij op de lijst van de vijf beste interviews van het straks afgelopen jaar komen.”
“Nou ik vond dat interview dat Biemlah-watie met bobo Greg had over dat onderzoek naar die wilde occupatie op het Dalianproject ook van goeie kwaliteit. Ook Biemlah liet Groene Greg paars zien. Maar hij bleef rustig pratend eromheen draaien, ondanks steeds de interrupties van Biemlah. Hij werd niet boos, daarmee scoorde hij wel.”
“Klopt, maar zij wist onze Gregorius eindelijk zover te krijgen dat hij moest bekennen dat hij geen melding heeft gehad dat het kraken van woningen aangestuurd was vanuit een bepaalde politieke hoek.”
“Terwijl iedereen weet dat het wel zo is.”
“Maar waarom moest Greg von Babbelarius zo draaien om de hete brei?”
“Voor mij is het duidelijk: Greggy had wel die info, maar als hij dat eerlijk zou zeggen, zou dat de lieve, wankelende vrede in de coalitie in gevaar kunnen brengen, dus dan maar een leugentje om bestwil van de coalitie.”
“Zo worden schimmige politieke belangen boven recht en waarheid gesteld.”
“Zie je dat nu pas? Dat is een basisprincipe van het politieke spel.”
“Goed gedaan door Biemlah-lah, dat was geen tra-la-la. Dan vind ik het terecht dat ook dit interview in de top 5 van kritische interviews van 2021 mag staan.”
“Ik krijg de indruk dat een paar van onze journalisten alhier wat meer durven sinds dat kritische interview die jongeman Hok Tak Moi in Nederland afnam van Chan, hamer barkha bhaan, nu met Lady Melissah gegaan naar de ‘Klimaat-stop’ te Glasgow-lets-goooow.”
“Jullie zijn jaloers. Reislustige politieke leiders zullen we nooit kwijtraken in dit land, dit is een traditie al vóór de Ronde Tafel Conferenties beginjaren ’50 van de vorige eeuw.”
“En steeds werd het erger en werden onze delegaties groter. Weten jullie nog dat een minister-president in de jaren zestig een hele verdieping van het Hilton hotel in Amsterdam afhuurde voor hem en sem delegasie, wat een sittewasie! Dus zeggen jullie maar niets over Chan.”
“En Lonneman moet thuisblijven om als VeePee waarnemend presidentje te spelen, want er staat een buitenlandse veroordeling op z’n naam.”
“Zag je zijn foto op Sterrennieuws uit zijn glorieuze Robin Hoodperiode als leider van het Jungle Commando met een stel fiere en stoere getrouwen om hem heen?”
“Ja, good looking slanke jongen, daar niet van, mooie historische foto.”
“Volgens mij zag ik op de achtergrond die Twin Otter van de SLM die het JC gekaapt had.”
“Dat kan. Wat een breaking news was dat toen: ‘Twin Otter van SLM met twee piloten gekaapt.”
“Toen werd rondverteld dat hij met die kist wilde vliegen, maar de piloten hebben hem dat afgeraden; een Twin Otter is een turbo-prop, die start je niet met het omdraaien van een switch, zoals een eenmotorige Cessna.”
“Naar aanleiding hiervan ging er een steengoede mop rond, wat heb ik toch gelachen toen ik die voor het eerst hoorde.”
“Giem’a mop, noh meester!”
“Oké, in die mop werd verteld dat Lonnie met die gekaapte plane rondjes ging vliegen en dat hij de naam SLM had overgeschilderd. Er stond toen op die Twin Otter: LSP.”
“En wat betekende LSP?”
“Lonnie Sem Plane.”
“Frwtsj…uche…uche…wahahaha…woei-woei…kuchekuche.”
“Verslik je niet in je sopi.”
“Maar minister Ramadhaan moet zich niet storen aan dat gebral van die kortgedingers, laat hij z’n beleid op volksgezondheid rustig uitvoeren.”
“Het idee om ziekenhuizen te specialiseren speelt al een tijdje. Nu is de tijd rijp om het door te voeren, stap by stap.”
“Meester, wat wordt bedoeld met: ziekenhuizen te specialiseren?”
“Bijvoorbeeld: ’s Lands Hospitaal wordt overwegend een Kraamziekenhuis, dus gespecialiseerd in bevallingen. Geen COVID daar, geen urologie, geen hartchirurgie enzo.”
“En het Sint Vincentius ziekenhuis?”
“Die blijken zich o.a. te specialiseren op nierbehandelingen. Eerst met niertransplantaties, maar ook AZP deed dat, en met andere nieraandoeningen. Laat alle urologie en nierdialyses daar plaatsvinden, want nu kunnen ze zelfs baby’s en kinderen met nierfalen dialyseren. Geweldig, mang!”
“Dus ook geen COVID daar?”
“Nee, sorry, daar en voor andere besmettelijke ziekten wordt het Wanica Ziekenhuis gespecialiseerd. Ze hebben al mooie lijken-koelcontainers die ze regelmatig schoonmaken, zoals op die beelden op de social media te zien was.”
“Ik begrijp die hele emotionele en vol sentimenten zittende ophef van de ziekenhuisleiding over die beelden niet. Die lijken waren netjes en onherkenbaar verpakt enzo. Waarom mogen wij dat een keertje niet zien?”
“Ach, in dit land van ‘alles geheim houden’ en ‘no taki, tan tiri, na bhol, tyup karih, niets aan de hand’, was dit zo te zien verboden.”
“Laten wij maar rustig onze sopi opdrinken en op tijd thuis zijn, want na avondklok en vooral na middernacht is het levensgevaarlijk op straat: allerlei idioten rijden stroompalen omver en vliegen met hun auto in Dwarsstraten op hun dak, ze waren zeker nuchter en reden 50 km per uur.”
“En waar is onze stoere motorfiets politie?”
“Die zijn alleen zo een beetje voor overdag en vooral om ons voor colonnes met goden en godinnen van de weg te jagen. Proost.”
 
 Rappa
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April