Insluiting verdachte roofoverval SRD 300.000 onrechtmatig
20 Oct, 00:37
foto


De rechter-commissaris heeft dinsdag de inverzekeringstelling van Milton W., die was aangehouden voor het beroven van een onderneemster van SRD 300.000 aan de Bankastraat, onrechtmatig verklaard. Hij gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.

Milton W. ontkent dat hij aandeel heeft gehad in de beroving. In deze zaak is een auto in beslag genomen. De man werd aangehouden omdat uit het onderzoek is gebleken dat het GPS heeft uitgewezen dat het voertuig dat betrokken was bij de beroving ook bij hem in de straat is geweest. Milton W. verklaart dat dit onvoldoende is om als hem verdachte aan te merken.

Zijn advocaat Maureen Nibte had een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering gedeponeerd. De rc heeft in het voordeel beslist van de verdachte die sinds 24 september was aangehouden. Nibte zegt dat het onvoldoende is om Milton W. als verdachte aan te merken. “Er stoppen dagelijks voertuigen bij woningen, maar dat wil niet zeggen dat het voertuig bij die woning hoort.”

De benadeelde onderneemster werd op 18 september beroofd van SRD 300.000. Zij kwam uit het filiaal van een verfwinkel aan de Bankastraat en werd overrompeld en beroofd.
Advertenties