Akkoord bereikt tussen bond Bestuursdienst en regering
17 Sep 2021, 06:37
foto
Vakbondsleider Glenn Swamipersad


Tussen de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling en de regering is er een akkoord bereikt voor het uitbetalen van werknemers bij de Bestuursdienst. Bondsvoorzitter Glenn Swamipersad zegt aan Starnieuws dat de uitbetaling in oktober zal plaatsvinden op basis van de nieuwe loonreeks.

Het bestuur heeft een gesprek gehad met de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). De vakbondsman geeft aan dat hoewel de minister van Financiën & Planning niet aanwezig kon zijn vanwege ziekte, de toezegging is gedaan. “Minister Ramdin zal in gesprek met zijn collega van Financiën kijken hoe het akkoord uitgevoerd zal worden,” zegt Swamipersad.

“Biza heeft zijn werk gedaan en ook ROS heeft zijn werk gedaan om te komen tot een nieuwe loonreeks. Het hangt nu helemaal van de minister van Financiën af om goedkeuring te geven aan het bereikte resultaat”, meent Swamipersad. Vorige week is een aantal bestuursambtenaren getogen naar het Kabinet van de Vicepresident om de bond te ondersteunen. De leden waren het wachten om zaken gedaan te krijgen, beu.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April