Schutter Herman Steinbergstraat legt bekentenis af
15 Sep 2021, 02:03
foto


Chequildo S. (21), die maandagmiddag heeft geschoten op Lorenzo Dhal aan de Herman Steinbergstraat, is dinsdag in verzekering gesteld. Dhal is overleden aan de opgelopen schotverwonding aan zijn buik. Advocaat Maureen Nibte zegt dat Chequildo S. heeft bekend dat hij heeft geschoten, omdat hij zich op een gegeven moment bedreigd voelde en dacht dat Dhal een wapen wilde pakken.

Chequildo S. was samen met zijn drie vrienden Sivarino J. (21), Roiek K. (21) en Joël A. (31) bij een appartementencomplex aan de Calcuttastraat. Nibte deelt mee dat Chequildo S. heeft aangegeven dat Dhal samen met een andere man en een vrouw in een auto bij het appartement kwam. De andere man stapte samen met de vrouw uit en ging in het appartement om later terug te komen. Volgens Chequildo S. heeft de andere man hem zomaar onheus bejegend en hem scheel aangekeken.

De man ging samen met de vrouw en het latere slachtoffer weg in de auto. Chequildo S. is ook weggegaan met zijn drie vrienden om naar Ephraimszegen te gaan en kwam onderweg, aan de Herman Steinbergstraat, de man tegen die hem weer onheus heeft behandeld en uitgescholden. Hij stapte uit om de man te vragen waarom die hem aan het uitschelden was, want hij kende hem niet. Het latere slachtoffer was ook daar en liep naar de auto. Chequildo S. voelde zich toen bedreigd want hij dacht dat het slachtoffer een wapen uit zijn auto wilde nemen. Hij heeft toen op het slachtoffer geschoten.  

De politie meldt in een persbericht dat alvorens het schietincident zich voordeed, er een woordenwisseling plaatsvond tussen de moeder van een vriend van Dhal en vier mannen bij een hotel aan de Calcuttastraat. Daarbij waarschuwde Dhal het viertal de vrouw niet te molesteren, aangezien zij veel ouder is en zich niet wil inlaten met kleine jongens. Om erger te voorkomen brachten Dhal en zijn vriend de vrouw in een personenauto weg en stopten bij een Carwash aan de Herman Steinbergstraat.

De vier jongemannen begaven zich kort daarna in een Toyota Noah busje ter plaatse om Dhal om rekenschap te vragen. Het viertal stapte uit, van wie één hunner gewapend was met een scherp voorwerp en een andere met een vuistvuurwapen. Er ontstond toen een schermutseling tussen hen en Dhal. Op een bepaald moment schoot de verdachte met het vuistvuurwapen op Dhal. Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik en door omstanders afgevoerd naar de SEH. Bij aankomst bleek hij het leven te hebben gelaten, meldt de politie.

Na de daad verlieten de mannen met een hoge snelheid de plek. Na verkregen en uitgewerkte informatie werden de vier mannen met assistentie van het RBTP bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Het gaat in deze om de 21-jarige schutter Chequildo S., op wie het vuistvuurwapen is gevonden. Deze verdachte heeft bekend de schoten te hebben gelost. Verder zijn Sivarino J. en Roiek K., en Joël A. die gewapend was met het scherp voorwerp in de kraag gevat. Het scherpe voorwerp is echter nog niet achterhaald.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Dhal ter obductie door de politie in beslag is genomen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April