Guadeloupe in gedeeltelijke lockdown
03 Aug, 11:19
foto
Volgens de autoriteiten is het aantal Covid-19-gevallen in Guadeloupe vertienvoudigd. (Getty Images)


Het Franse overzeese gebied van Guadeloupe zal gedurende ten minste drie weken in een nieuwe gedeeltelijke afsluiting gaan om een ​​golf van Covid-19 aan te pakken. De nieuwe maatregelen gaan woensdag in, met de herinvoering van een dagelijkse avondklok tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Overdag reizen is beperkt tot een straal van 10 km.

Bars, sportscholen, stadions en zwembaden zullen gesloten zijn, maar winkels blijven open en restaurants kunnen tijdens de lunch serveren.

Valerie Denux, directeur-generaal van de regionale gezondheidsdienst van Guadeloupe, zegt dat het aantal gevallen de afgelopen drie weken met meer dan 10 is vermenigvuldigd, tot meer dan 3.000 gevallen per week. "We bevinden ons in een catastrofale situatie", voegt ze eraan toe.

Het nieuws komt nadat een ander Frans-Caribisch eiland, Martinique, vrijdag weer voor minstens drie weken is afgesloten. En het Franse eiland Réunion ging dit weekend gedeeltelijk in lockdown voor twee weken.

Frankrijk wordt geconfronteerd met een vierde golf van het virus, waarbij ongeveer de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Maar in de Franse overzeese gebiedsdelen liggen de cijfers beduidend lager, meldt persbureau AFP.

Maandag ging president Emmanuel Macron naar TikTok en Instagram om te proberen desinformatie over vaccins tegen te gaan na een derde weekend van protesten over een controversiële Covid-gezondheidspas.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September