14 personen zouden vaccinatiekaart hebben gekocht
26 Jul 2021, 07:31
foto


Uit verklaring van de aangehouden verpleegkundige is naar voren gekomen dat ongeveer veertien personen zouden hebben betaald voor een valse vaccinatiekaart. De verpleegkundige en zijn twee kompanen zijn gearresteerd voor valsheid in geschrifte in verband met het onrechtmatig verstrekken van vaccinatiekaarten.

De verpleegkundige gooide het vaccin in een ton en gaf de mensen een prikje van lucht. Nadat hij de mensen een prikje had gegeven, gingen zij voor de observatie en het ontvangen van hun vaccinatiekaart alsof er niets aan de hand was. Een bedrag van 40 euro moest worden betaald om in aanmerking te komen voor de vaccinatiekaart zonder het vaccin te krijgen.

De telling vond normaal plaats van het aantal gevaccineerde personen waar hij werkte, waarbij hij deed alsof eenieder het vaccin had gekregen. De twee kompanen zochten naar de personen die een kaart wilden kopen en benaderden de verpleegkundige. Starnieuws verneemt dat advocaat Maureen Nibte de verpleegkundige rechtsbijstand verleent.
Advertenties