Ruim 20.000 mensen willen Sinopharm-prikje
12 Jul 2021, 06:38
foto
De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, is blij dat mensen nu een keuze kunnen maken tussen AstraZeneca en Sinopharm. (Foto's: René Gompers)


Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, deelt mee dat ruim 20.000 personen zich willen vaccineren met Sinopharm. Hij is blij dat de bevolking nu kan kiezen tussen AstraZeneca en Sinopharm. Gajadhar Sukul benadrukt dat voor mensen die gevaccineerd zijn, de kans kleiner is dat ze op de intensive care belanden, waardoor de overlevingskans bij een aanval van het virus groter is. De mensen die door het virus zijn dood gegaan waren niet gevaccineerd, geeft hij aan.

Gajadhar Sukul heeft in het weekend een kijkje genomen bij de introductie van het Chinese vaccin in het Politie Opleidingscentrum (POC). De ‘soft launch’ is een geweldig succes geweest. Er zijn 3.090 personen, overwegend Chinezen, met Sinopharm geprikt. 2.575 op zondag alleen, een nieuw dagrecord. Assembleelid Rui Wang (VHP) heeft geholpen met het registreren van 6.000 Chinezen. Daarvan heeft ruim een vierde de Surinaamse nationaliteit.


De 100.000 doses van het Sinopharm vaccin zijn langer dan een week geleden in Suriname aangekomen. “Dat is goed voor 50.000 personen,” geeft Gajadhar Sukul aan. “En we hebben meer dan 6.000 mensen geregistreerd hoor. Een schatting is dat 20.000 mensen al ‘ready’ zijn om dit vaccin toegediend te krijgen.”

De directeur van Volksgezondheid merkt op dat AstraZeneca nog steeds een goed vaccin is. “Ik ben blij dat we nu nog een keus hebben aan vaccin voor ons volk,” deelt hij mee. “We gaan zoveel mogelijk mensen vaccineren om een heel hoog dekkingspercentage te hebben want het is bewezen; de mensen die gevaccineerd zijn hebben een heel laag risico om in de intensive care te belanden of om dood te gaan.” Hij haalt aan dat de afgelopen maanden meer dan 300 personen zijn overleden aan het coronavirus. “Dat iemand dood is gegaan ten gevolge van het vaccineren is tot nu toe niet aangetoond,” benadrukt hij. “En van de doden hebben we niemand die beschermd was door het vaccin.”
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April