Openlucht terrassen mogen vanaf zaterdag open
09 Jul 2021, 01:17
foto


De gesprekken tussen de Vereniging Horeca Suriname en de overheid zijn goed verlopen; vanaf zaterdag mogen de openlucht terrassen weer open. De voorwaarde is dat bezoekers en medewerkers die direct in contact komen met de klanten, gevaccineerd moeten zijn (ten minste één dosis). Er wordt nog onderhandeld over ‘indoor dining’. Afhalen en leveren van bestellingen, worden gehandhaafd.

“We hebben iets na 6 uur uitsluitsel gehad dat de terrassen vanaf zaterdag open mogen,” deelt voorzitter Jonathan Martodihardjo aan Starnieuws mee. Details moeten nog worden uitgewerkt. Om te voorkomen dat mensen hun vaccinatiebewijs kwijt gaan raken, mogen ze ook een kopie of een foto ervan tonen, geeft Martodihardjo aan.

“Voor de sector geldt dat de mensen die in direct contact komen met de gasten, ten minste gedeeltelijk gevaccineerd moeten zijn,” vervolgt Martodihardjo. “Er is ook afgesproken dat wij ze gaan blijven motiveren om zich in te enten tegen het virus. Volgens onze inventaris is 70 procent al gevaccineerd, gedeeltelijk en volledig. Wij zijn ook allang bezig met een campagne. We kunnen geen mensen drukken of verplichten. We blijven ze wel uitleggen wat het belang is van vaccinatie. Het kan op den duur zo zijn dat we de medewerkers die niet zijn gevaccineerd, niet gaan toestaan om in dezelfde ruimte als de gasten te zijn. In een andere ruimte misschien wel waar er minder risico op besmetting is.”

De vereniging gaat door met onderhandelen. Er worden mogelijkheden bekeken over hoe ‘indoor dining’ mogelijk te maken. Ophalen en leveren gaat gewoon door. “Maar op zaterdag gaan de open terrassen wel de deuren openen,” benadrukt Martodihardjo. “Met inachtneming van de voorwaarden natuurlijk.”
Advertenties