Nederland en Mensenrechten
03 Jul 2021, 22:31
foto


Nederland zou Hongarije  liefst uit de EU zetten stond op 24 juni  in het Nederlands Dagblad. Woorden van de minister -president Mark Rutte. De reden waarom  'stoere Mark’  deze woorden bezigde was, omdat de Hongaarse premier  Orban moeite heeft met de manier waarop de LGBT- en homogemeenschap  zich in zijn land bewegen en profileren. Orban heeft moeite met het feit(...) dat er stemmen opgaan in zijn land om homoseksualiteit te promoten onder (zeer) jonge kinderen.

Goed, dat is een zaak van Hongarije zelf; elk land heeft het recht zijn eigen normen vast te stellen binnen de gegeven  wettelijke kaders en morele competenties. Dat Hongarije dan – door het verbieden van deze vorm van ‘immorele reclame’ de mensenrechten zou schenden gaat mij als toeschouwer wel te ver. Van Nederland verwacht ik ook niet anders: een land dat constant probeert de morele ridder van de wereld te spelen door telkens weer met de belerende vinger naar andere landen te wijzen, en zelf veel Hollandse boter op zijn hoofd heeft, welke met de opwarming van de aarde nu blijkens snel gaat smelten. De wereld krijgt nu langzaam door welke morele normen binnen de Nederlandse politiek gelden.

Als het aan Mark Rutte ligt, “dan maar Hongarije uit de EU zetten(..).”  Mark Rutte en de bijkans totale Nederlandse politiek leiden aan ‘politieke dementie’.
Als er een land is welke uit de EU zou moeten worden geknikkerd, dan is het Nederland wel. Een land bij uitstek dat de mensenrechten op grote schaal schendt (vooral waar het gaat om een specifiek deel van haar inwoners met een andere huidskleur en of etniciteit  lees ‘zwarte mensen’). Rutte noemt zijn Hongaarse collega ‘schaamteloos’. Als er iemand is die kampioen schaamteloos gedrag laat zien, dan is het de premier van Nederland wel. Het begrip zelfreflectie is in de Nederlandse politiek niet im frage (zeker nooit van gehoord).

De Toeslagenkwestie bij de Belastingdienst (systemisch racisme) die overwegend zwarte inwoners (Surinamers-KaapVerdianen en Antillianen) van Nederland trof is daar een goed voorbeeld van: Rutte wist er van en hoopte dat dit nooit bekend zou worden. Hij ging zelfs zover door almaar te blijven liegen en zich in allerlei bochten wringend de waarheid onder het tapijt te vegen.

Duizenden onschuldige mensen van kleur werden slachtoffer van een racistische politieke agenda welke al jaren ligt. Om maar te zwijgen over het extreem- en buitensporig politiegeweld tegen  zwarte mensen in de steden. De dood (...) van Mitch Henriquez is daar een goed voorbeeld van. De beelden van zijn arrestatie in Den Haag verschillen niet veel van die welke de hele wereld te zien kreeg in het geval van George Floyd in de VS.  Sommige landen in Europa durven tenminste dit soort excessen aan te pakken door de betreffende politiemensen te vervolgen en te bestraffen (Engeland, Parijs). De burgemeesters van die landen hebben tenminste een moreel kompas. In Nederland ontbreekt dit moreel kompas  bij velen in de politieke top.

Als er een land in Europa is dat uit de EU moet worden verwijderd op grond van de schending van mensenrechten, dan is het Nederland wel. De Toeslagenkwestie waarbij duizenden mensen slachtoffer van geworden zijn en nog steeds geen compensatie hebben ontvangen; de AOW-kwestie voor ex-rijksgenoten. Surinamers en Antillianen die niet in aanmerking komen voor de 100% AOW vergoeding (omdat die niet op het Europees deel van het koninkrijk zouden hebben gewoond vanaf hun 15e levensjaar.

De moord op Mitch Henriquez door een racistische politiekorps in Den Haag. Alle agenten, betrokken bij deze moord, werden vrijgesproken. Om maar te zwijgen over het kolonialisme en zijn slavernijverleden. Is het niet Rutte die weigert om over te gaan tot spijtbetuiging voor zijn slavernijverleden. “Het is lang geleden” is het veelgehoorde argument.  Iemand die zichzelf historicus noemt (...).

De Duitsers  en Japanners  hebben een betere morele kompas: Duitsland heeft zijn spijt betuigd voor de misdaden gedurende de 2e Wereldoorlog en maakte het financieel goed door de Wiedergutmachung (miljarden toen nog Duitse Marken werden in de kapotte Nederlandse economie gepompt om haar weer op haar benen te krijgen (...). De Japanners betuigden spijt voor het onrecht de Hollandse vrouwen aangedaan gedurende de Japanse bezetting in Indonesië (de zgn ‘Troostmeisjes). Japan kwam over de brug met miljoenen dollars als compensatie.  

Tjah: Nederland- een pracht land om te wonen met vele oprechte mensen-. Helaas zit het opgescheept met een politiek systeem welke niet van de waarheid houdt. Mensenrechten in Nederland ???

Colvin Overdiep
Rotterdam-Nederland

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April