Copa America: Argentinië en Chili in evenwicht
14 Jun 2021, 20:08
Lionel Messi scoorde een prachtige vrijetrap, maar kon niet voorkomen dat zijn team gelijk speelde tegen Chili. (Foto: bolavip.com)

In de Copa America troffen Argentinië en Chili elkaar in het Joao Havelange stadion. Aanvankelijk was er geen duidelijk overheersende partij en leken ploegen aan mekaar gewaagd, maar naarmate het spel vorderde kreeg Argentinië de overhand. Argentinië ging de rust in met een 1-0 voorsprong, maar uiteindelijk sleepte Chili toch een punt uit het vuur.

De eerste kans kwam na ruim 10 minuten voor Lautaro Martinez, maar deze had het vizier niet op scherp en knalde de bal over het doel. Even later trof Martinez doelman Claudio Bravo op zijn pad. Gonzales had luttele minuten daarna de gelegenheid om Argentinië op voorsprong te brengen, maar alleen tegenover Bravo, plaatse hij het leder tegen de doelman die het dankbaar in zijn armen sloot. Zo nu en dan liet Chili de tanden zien, maar hun aanvallen waren minder dreigend. Na een half uur was het de Argentijnse sterspeler Lionel Messi die uit een vrijetrap doelman Bravo het nakijken gaf: 1-0. Martinez kreeg kort daarna de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen, maar ook ditmaal faalde hij van korte afstand. Deze speelperiode kenmerkte zich verder door veel wederzijdse overtredingen en na 45 minuten gingen ploegen de pauze in bij een 1-0 stand in het voordeel van Argentinië.

Na de rust was hetzelfde spelbeeld te zien met overtredingen hier en daar. De eerste reële scoringskans was voor de Chilenen, maar Eduardo Vargas trapte de bal op doelman Emiliano Martinez. In de herkansing forceerde Arturo Vidal een strafschop, faalde vanaf de 11meterstip, maar de aanstormende Vargas slaagde er alsnog in om de bal in het Argentijnse doel te krijgen: 1-1. Na de Chileense gelijkmaker haalde trainer Lionel Scaloni alles uit de kast voor een beter resultaat en creëerde zijn ploeg ook de betere kansen. In deze fase loerde Chili op de counter en kreeg met nog minder dan 10 minuten de gelegenheid om Argentinië op achterstand te zetten, maar de Argentijnse verdediging greep tijdig in. Hoewel Argentinië gedurende de rest van het spel de overhand had en het Chileense doel bestormde, werd er niet meer gescoord.