Wat staat ons te wachten?! Nieuwe stroomrekening EBS
14 Jun 2021, 16:46
foto


Kleine huishoudens met een drie fasen aansluiting.

Op 9 juni demonstreerde de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Energie, drs. David Abiamofo ons hoe men zelf de aanstormende verhoogde elektriciteitskosten kon achterhalen via de EBS-calculator.

Met mijn primitieve computerkennis ben ik, zoals de minister dat had geschetst, gaan experimenteren. Momenteel betaal ik minder dan SRD 200,- per maand. Omdat wij maandelijks gemiddeld zo'n 450 KWU gebruiken.

En nu komt de verrassing. Het blijkt dat mijn aansluiting als klein huishouden in drie fasen is. Je valt dan buiten de aangekondigde subsidie regeling van de N.V. E.B.S.

Het geïnstalleerde vermogen kon EBS niet opgeven, hoe is dat mogelijk!

Met een zo laag mogelijk geïnstalleerd vermogen betekent dit, dat de nieuwe stroomrekening per maand boven de duizend SRD (SRD 1.000,-) zal komen. Deze verrassing staat velen van ons te wachten.

De overheid zal voor deze groep kleine huishoudens met een drie fasen aansluiting, moeten ingrijpen. Er zal zo spoedig mogelijk een draaglijkere overgangsregeling voor deze groep moeten worden ontwikkeld. Gebeurt dit niet, dan zijn wij kleine huishoudens met drie fasen stroom, de pisang.

Wij zullen dan per maand op zijn minst vijf maal de oude rekening moeten ophoesten.

B.L.W. Tjin Liep Shie
Gepensioneerd ambtenaar

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April